ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Om ARoS

ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Hvert år modtager ARoS omkring én million besøgende, hvilket gør det til det mest besøgte kunstmuseum i Skandinavien.

ARoS’ ambition er at blive blandt de 10 væsentligste kunstmuseer i verden. Dette skal ske ved at gøre tingene på nye og utraditionelle måder, hvor museet blandt andet spiller sammen med det omgivende samfund.

Derudover har ARoS etableret ARoS Triennial, der løb af stablen første gang i 2017, dedikeret en hel etage til formidlingscentret ARoS Public og har planer om at udvide museet, så der er plads til flere mennesker og mere kunst.

ARoS har fire store særgallerier, et ARoS Focus-galleri og en etage med installationskunst. I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere som for eksempel Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon. 

Skærmbillede 2017-12-18 Kl . 12.27.44

ET MENTALT FITNESS CENTER

ARoS er et perfekt sted til socialt samvær. Det er et sted, hvor publikum får nye perspektiver og rum til at udvide horisonten. I alt hvad ARoS gør, ønsker museet at fremstå med appel, relevans og integritet. Derfor er ARoS et fantastisk univers for både hjerte og hjerne. At se på kunst er nemlig som at stå på en trampolin. Man er nødt til at bevæge sig for at få noget ud af det, og efter et stykke tid, vil man hoppe højere og se mere af verden. Det er, hvad kunst handler om på ARoS. Det er mentalt fitness. 

Faktaboks

Aarhus Kunstmuseum åbnede i 1859. Den nuværende bygning (ARoS) åbnede i 2004 og er museets fjerde hjemsted.

Hvert år åbner ARoS otte til ti udstillinger indenfor:

  • Samlingen
  • ARoS Contemporary
  • ARoS Classic
  • ARoS Focus

 De største værker i ARoS’ samling er:

Læs mere om ARoS samling

ARoS har egen shop, café og restaurant

Adresse

ARoS Aarhus Kunstmuseum
Aros Allé 2, 8000 Aarhus C
T: 8730 6600
E: info@aros.dk

EAN nummer: 5790001707835
CVR nummer: 39799928

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om udstillinger, aktiviteter og gode tilbud fra ARoS og udvalgte samarbejdspartnere.

Tilmeld dig via linket her

Ønsker du at afmelde dig nyhedsbrev fra ARoS? Klik her

For tilmelding til nyhedsbrev fra ARoS Klubben kontakt arosklubben@aros.dk

 

©ARoS 2017