Tidligere udstilling

Michael Kvium - Fools

Michael Kvium - Fools

Hvornår

Det er med stor glæde, at ARoS endnu en gang præsenterer en stor soloudstilling med Kvium – denne gang med maleri-serien Fools bestående af omkring 200 enkeltstående malerier i formatet 30 x 30 cm af ansigter fra Kviums genkendelige karaktergalleri. Billedserien har engageret Kvium siden starten af 1990’erne, og det er en serie, som han endnu ikke ser sig færdig med.

Tragikomisk og grotesk

I Kviums symbolladede kunst konfronteres vi med menneskets dårskaber. De androgyne og deforme figurer repræsenterer et menneskesyn, der vedrører os alle uanset køn, alder og social kapacitet. Serien Fools er ingen undtagelse. Med tragikomiske og groteske udtryk står rækken af malerier som kompromisløse portrætteringer af det tåbelige menneske og vores eksistentielle levevilkår. 

De tilbagevendende motiver i Kviums kunst; kraniet, ægget, bindet for øjnene og citronen, der bittert minder os om menneskets afmålte dage, optræder også i Fools-serien. I øjenhøjde møder vi disse mange ansigter, der inviterer os med ind i de dybeste afkroge af det menneskelige sind.

Pågående dialog

Den pågående dialog mellem kunstværk og betragter, som serien Fools afstedkommer, vil danne afsæt for udstillingens arkitektoniske ramme. Rækken af malerier vil således iscenesættes, som var Michael Kviums mange ansigter teatralske aktører, der møder os på en scene. Det uomgængelige spørgsmål opstår: hvem performer for hvem? - kunstværk eller museumsgæst?

Kristeligt Dagblad

Politiken

Jyllands-Posten

Århus Stiftstidende

Tak til

C.A.C. Fonden

Knud Højgaards Fond

Århus Stiftstidende Fond

Philips

Keflico

Galleri Franz Pedersen