ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II
ARoS - ET INTERNATIONALT BILLED- OG OPLEVELSESHUS

Om ARoS

ARoS - et internationalt billed- og oplevelseshus

ARoS Aarhus Kunstmuseum er et spektakulært billed- og oplevelseshus for børn og voksne; en mental servicestation hvor det nysgerrige menneske kan blive både oplyst, behaget og udfordret.
Arkitekturen er i international klasse. Det samme er kunsten. Og begge byder på oplevelser af høj karat: Fra lys til gys, fra holdning til underholdning, fra lystvandring til udfordring.

Kuben

ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer.

Den århusianske tegnestue schmidt hammer lassen architects vandt i 1997 konkurrencen om at tegne det nye museum i kamp med 109 tegnestuer fra det meste af verden. Bygningen er formet som en kube med et grundplan på 52 x 52 meter og en højde på 43 meter.
Gennem kuben er lagt et kurvet snit, der udgør museumsgaden. Midt i gaden rejser en spiralformet trappe sig, og ad den kan publikum bevæge sig rundt til de forskellige gallerier og øvrige faciliteter i bygningen.

Your rainbow panorama

Over ARoS’ tag svæver den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons permanente kunstværk, Your rainbow panorama; en 150 meter lang og tre meter bred, cirkelformet rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Det farverige mesterværk har en diameter på 52 meter og er monteret på slanke søjler 3,5 meter over museets tagflade.
Museets gæster har via trapper og elevator adgang op til spektakulære kunstværk. Den besøgende kan herfra begive sig på en sansevandring gennem det cirkulære panoramiske forløb med udsyn til den omkringliggende by og bugt. 
Realdania har muliggjort realiseringen af Your rainbow panorama med en generøs donation.

Kunsten

ARoS byder på 7.000 kvadratmeter udstillingsareal. I tre gallerier på hver 1.000 kvadratmeter præsenteres værker fra museets samling, dvs. kunst fra 1770 til i dag. Her vises både de mange nyindkøb af dansk og international kunst samt en større præsentation af museets øvrige samling på i alt 8.000 værker.
ARoS råder blandt andet over landets fineste samling af danske modernister fra første halvdel af 1900-tallet og over verdens største Per Kirkeby-samling foruden værker af en række fremtrædende, internationale nutidskunstnere som Bill Viola, Olafur Eliasson, Ron Mueck, Pipilotti Rist, Tony Oursler, James Turrell, Mona Hatoum, Carsten Höller, Gilbert & George.
De 9 Rum er et særligt udstillingsafsnit i museets underetage, reserveret og specialindrettet til international lys-, video- og installationskunst.

Dante

ARoS-bygningens koncept er inspireret af Dantes ”Guddommelige Komedie”, og med realiseringen af tagprojektet er forbindelsen mellem himmel og helvede fuldendt:
Sidstnævnte i form af udstillingskonceptet De 9 Rum i museets nederste etage med reference til komediens 9 kredse i Inferno. Førstnævnte på toppen af ARoS med Your rainbow panorama, der med sin fuldendte cirkel symboliserer det guddommelige.

Udstillingerne

ARoS byder årligt på tre-fire store, internationalt orienterede udstillinger; dels med nutidskunst, dels med klassisk kunst i udstillingsserien ARoS Classic. Derudover præsenteres en række mindre særudstillinger i Vestgalleriet.

ARoS Junior

ARoS Junior er værkstedet for videbegærlige og nysgerrige børn og unge, der på en utraditionel og spændende måde har lyst til at lære mere om kunsten. I værkstedet har børnene mulighed for selv at udfolde sig kreativt – altid med relation til kunsten i museets samlinger eller til kunsten i særudstillingerne.

Shoppen, Restauranten og Cafeén

ARoS Shoppen byder på bogudgivelser om kunst, design og arkitektur og forhandler desuden dansk og internationalt design.

ARoS FOOD HALL på museets øverste etage med storslået udsyn over byens tage byder velkommen til en smagsoplevelse i særklasse i unikke omgivelser. I restaurantens ambitiøse køkken inspirerer årstiderne menuen med danske specialiteter som strandurter, syre og havtorn.

ART Café ligger i gadeplan med spændende udsigt til byens puls. Her kan gæsten nyde friskbrygget kaffe, søde lækkerier og udsøgte sandwich, tapas og lune retter. 

Jubilæum

Aarhus Kunstmuseum åbnede i 1859 og kunne i 2009 fejre sit 150 års jubilæum. Den nuværende bygning er museets fjerde hjemsted siden 1859.

Adresse

ARoS Aarhus Kunstmuseum
Aros Allé 2, 8000 Aarhus C
T: 8730 6600
E: info@aros.dk

EAN nummer: 5790001707835
CVR nummer: 39799928

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om udstillinger, aktiviteter og gode tilbud fra ARoS og udvalgte samarbejdspartnere.

 

©ARoS 2017