Tidligere udstilling

The Garden - The Present

The Garden - The Present

Hvornår

The Present finder sted i byrummet. Her vil der blive placeret en række kunstværker, der vil fungere som kunstneriske hot spots rundt om i byen. Blandt andet vil området omkring O Space (Mindet 6) og industrihavnen fungere som centralt punkt for udstillingen, ligesom bordtennis baren Shen Mao, Naturhistorisk Museum, Mindeparken og ikke mindst taget på ARoS, vil lægge hus til en række overraskende møder.

★★★★ - Børsen
★★★★★ - Jyllands-Posten
★★★★★ - Århus Stiftstidende
"...intelligent, gennemtænkt og formidlet til nær perfektion" - kunsten.nu

En række forskellige faktorer har medført, at byer rundt om i hele verden, har været inde i en accelererende udvikling. Informationsteknologier og den hastige udvikling af det globale marked, har gjort at tidligere isolerede dele af verden, nu er blevet koblet på den globale udvikling. Denne nye globale situation må siges at være bedst betegnet som en massiv demografisk forandring, immigration, og en global cirkulation af kapital og kultur, som ikke tidligere har været mulig at forestille sig. 

Værkerne i The Present har det til fælles, at de undersøger, hvordan vi forholder os til denne situation og i forlængelse heraf til naturen i dag, samt hvordan naturen direkte kan transformere sig og indgå i kunsten. På udstillingen vil man blandt andet kunne opleve værker af Cyprien Gaillard, Ismar Cirkinagic, Elmgreen og Dragset samt Fujiko Nakaya.

Det kuratoriske team fra ARoS består af Erlend G. Høyersten (stiftende direktør for triennalen), Lise Pennington (overinspektør), Jakob Vengberg Sevel (kurator), Marie Nipper (ekstern kurator), Anne Mette Thomsen (udstillingskoordinator) og Ellen Drude Skeel Langvold (udstillingskoordinator).

THE GARDEN – End of Times; Beginning of Times er støttet af Aarhus 2017.