Tidligere udstilling

Formen – Farven – Fladen

Formen – Farven – Fladen

Hvornår

Hvor

Niv. 5

Udstillingen Formen – Farven – Fladen er en nytænkende iscenesættelse af de kunstværker fra ARoS faste samling, som karakteriseres ved at demonstrere billedkunstens fascination af det non-figurative. I en broget buket af maleri, skulptur og installationskunst sætter udstillingen fokus på former, på farver og på flader.

Den non-figurative kunst opfattes af mange som en kunstnerisk stilart, der lukker sig om sig selv ved ”ikke at forestille noget”. Hvad de færreste ved er, at de geometriske former og klare farver oprindeligt var stærkt funderet i virkeligheden. Disse kunstværker havde nemlig til formål at konstruere en ny verden efter 2. Verdenskrigs havde bombet Europa i grus. Kunsten havde et socialt potentiale og skulle revolutionere livet ved at være den væsentligste byggesten i en ny og bedre tilværelse for mennesket.

Formen – Farven – Fladen trækker tråde til designkulturen ved at sidestille de udstillede værker med forskellige brugsgenstande. Udstillingen formidler, hvordan den non-figurative billedkunst har påvirket menneskets måde at tænke, leve og indrette sig på i dag.

Kristeligt Dagblad

Jyllands-Posten

Politiken

Tak til

& Tradition

Bolia

Paustian

Thorsen Møbler

Kvänum

Gaggenau

Nørgaard På Strøget

Bang & Olufsen