Tidligere udstilling

E.B. Itso - Building Stories

Hvornår

Hvor

Niv. 5

E.B. Itso’s kunstneriske praksis tager udgangspunkt i det oversete og det hengemte i forhold til byens rum, hvor E.B. Itso dvæler ved de dele som ikke endnu er blevet reguleret. Ligeledes har han en stor forkærlighed for oversete eksistenser, der lever på kanten af samfundet.

Med Building Stories viser ARoS det store spænd, der hersker i E.B. Itso’s produktion. Publikum præsenteres både for selvbyggede konstruktioner, der hænger i loftet, og facader fra nedrevne huse. Udstillingen viser også, at kunstneren har en særlig type engagement. Flere af værkerne dokumenterer en rejse til den italienske ø Lampedusa, hvor E.B. Itso har indsamlet tøj og bådrester efterladt af flygtninge, da de ankom til øen.

E.B. Itso arbejder med en intervenerende dokumentarisme, hvor han ikke kun registrerer verden på afstand. I flere omgange har han selv levet i alternative byrum. For eksempel boede han to år i en forladt fabrik på Vesterbro og i en lille selvskabt lejlighed i ventilationsskakten over spor 12 på Hovedbanegården.

E.B. Itso søger at give dem, der normalt ikke har mulighed for at ytre, sig en stemme ved at dokumentere dem og igennem hans aktivistiske indgreb i byrummet lader han os se de dele af byen, hvis betydning ikke længere er prægnant.

Århus Stiftstidende

Jyllands-Posten

Udstillingen Building Stories med den danske kunstner E.B. Itso (1977) præsenteres henover sommeren i ARoS vestgalleriet. Udstillingen er en del af udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC. Det er E.B. Itso’s første museumsudstilling.

Tak til

Det Obelske Familiefond