Tidligere udstilling

Out of the Darkness

Out of the Darkness

På udstillingen OUT OF THE DARKNESS præsenteres værker fra ARoS’ kunstsamling nøje udvalgt af museumsdirektør Erlend Høyersten. I iscenesættelsen af værkerne trækker Høyersten på den klassiske fortællings stukturer med begyndelse, point of no return, konflikt og slutning. Med Out of the darkness føres publikum gennem en stemningsmættet fortælling, der samtidig er et markant udtryk for den nye direktørs tilgang til kunstudstillinger anno 2014.

Udgangspunkt i fortællingen
Værkerne til udstillingen er valgt ud fra en overordnet udstillingstænkning, hvor Høyersten tager udgangspunkt i den struktur, man finder i enhver fortælling.

Knap 200 værker 

Udstillingen byder på knap et par hundrede værker, heraf en række større værker som Ingvar Cronhammars Syvende Søjle, Bill Violas Five Angels for the Millinnium, der normalt har til huse i De 9 Rum samt publikums-yndlingen Your atmospheric colour atlas af kunstneren bag Your rainbow panorama Olafur Eliasson. Sidstnævnte kunstværk blev senest vist på en præsentation i 2011 af Eliasson-værker i forbindelse med åbningen af netop regnbuen på taget af ARoS. Røgrummet, somYour atmospheric colour atlas bliver kaldt i folkemunde, blev købt af ARoS sammen med to andre væsentlige Olafur Eliasson-værker i forlængelse af præsentationen.

OUT OF THE DARKNESS inviterer også gæsterne ind i et såkaldt Wunderkammer, hvor Høyersten præsenterer en lang række mindre kunstværker.

”Med udgangspunkt i min overordnede idé med udstillingen har det været superinteressant at involvere det øvrige kunstfaglige personale i udviklingen af i idéen. Det er nok også sigende for min ledelsesstil: Ved at udnytte alle resurser at sikre, at den bedste tanke altid er tænkt. Dét sikrer man bedst, når man kortlægger hele kapaciteten i sin stab”, siger Erlend Høyersten.

Spørgsmålet er nu: Hvordan skaber man mening og forståelse i en verden, der ikke hænger sammen, som er i dramatisk ændring?

Særlig iscenesættelse

Udstillingens værker er iscenesat i et særligt forløb, der tager udgangspunkt i Høyerstens ønske om at skabe et forløb inspireret af fortællingens struktur. Gæsten bliver ledt igennem et sammenhængende forløb af korridorer og seks større rum, der hver er hæftet op på en tematik. I hele sit forløb tager udstillingen gæsten med på en forudbestemt rejse gennem forskellige stemninger. En rejse, der sluttelig som et crescendo fører gæsten out of the darkness.

★★★★★"Gå ikke glip af de mange gode og velfortalte historier på ARoS" - Børsen
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎ - Politiken
★★★★★ - Fyens Stiftstidende
★★★★ - Jyllands-Posten
★★★★ - Århus Stiftstidende