Tidligere udstilling

Con Amore - Leif Djurhuus Samling

Hvornår

ARoS har inviteret én af Danmarks største og mest interessante kunstsamlere, Leif Djurhuus, til at præsentere et bredt udvalg af sin righoldige samling med international nutidskunst. Valget af kunstværker til udstillingen har været vanskelig, da samlingen består af mere end 2000 værker. Karakteristisk for samlingen er dens dristige indkøb, der prioriterer den unge eksperimenterende verdenskunst højt. Den rummer alle billedkunstens udtryksformer lige fra maleri, video og skulptur frem til interaktive objekter og installationskunst.

En særlig passion for ung nutidskunst. Sådan beskriver Leif Djurhuus selv sin interesse for kunst - og det er for øvrigt også en passion, der kendetegner ARoS' samling.

Leif Djurhuus

For Leif Djurhuus er kunst ikke afhængig af viden - det er et spørgsmål om at være åben over for at opleve. Hans opvækst i en færøsk sømandsfamilie i Brøndbyvester gav ham ikke mange chancer for at møde kunst. Men da han først mødte kunsten - det var Sven Dalsgaard på Den Frie i 1985 - var noget sat i gang. Siden har de store kunstmesser som Documenta i Kassel, Basel-messen, Frieze Art Fair i London eller messer i Mexico City givet grobund for gode oplevelser og udvidelser af samlingen.

Leif Djurhuus er partner i Plesner, et af de største advokatfirmaer i Danmark. Kunst er en fritidsinteresse, og alle værker er erhvervet af den lyst, der opstår, når han møder kunst, der vil ham noget. Samlingen strækker sig over de sidste 30 års danske og internationale kunst, med værker af blandt andre:

Jes Brinch, Erik A. Frandsen, Huskmitnavn, Torbjørn Rødland, Dearraindrop, Chris Johansson, Wes Lang, William Kentridge, Juan Muñoz, T. M. Davy, Robert Kusmirowski, Francine Spiegel, Gabriel Kuri, Olafur Eliasson, Sven Dalgaard, Peter Callesen, Peter Holst Henckel, Kendell Geers, Sarah Baker, Graham Hudson, m.fl.