ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Installation view, "Do Ho Suh - Korridor", ARoS Aarhus Kunstmuseum Photo: Maja Theodoraki

Installation view, "Do Ho Suh - Korridor", ARoS Aarhus Kunstmuseum Photo: Maja Theodoraki

Do Ho Suh - Korridor

10. november – 17. februar 2019

★★★★★ "...en en sand rumlig fortryllelse" - Jyllands-Posten

★★★★ "Do Ho Suh fremviser imponerende sanseligt håndværk på Aros" - Århus Stiftstidende

★★★★★ - Nordjyske Stiftstidende

Den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh (f. 1962) viser til november sine florlette rumkonstruktioner skabt i gennemsigtigt tyl. I naturlig størrelse genskaber han korridorer, mellemrum, passager og entréer fra steder han har boet rundt omkring i verden.

Do Ho Suh stræber efter at berøre det følelsesregister der knytter sig til hjemmet, og som for ham altid er i bevægelse. De forskellige rum som igennem livet bliver til skiftende hjem og som, for ham også transcenderer (lande)grænser, kommer til også at repræsentere forskellige mentale tilstande, helt som livets mange følelsesmæssige processer. Via disse transportable, arkitektoniske rumligheder udstiller Do Ho Suh sin interesse for konceptet “hjem” set i kontekst med det moderne menneskes globale, nomadiske tilværelse. Hvad er det for et særligt sted, hvad er det for en form stedet har og hvilken historie medfølger? Særligt kredser han om den psykologi, der skal være tilstede for at man føler sig hjemme. 

Der er noget meditativt over den måde, som Do Ho Suh arbejder på, når han skaber sine Hubs. Han syer minutiøst hver eneste detalje i rummene, så fx dørhåndtag og el-udtag er placeret helt som i de virkelige rum. Søm­mene er med til at stive stoffet af, så de store gennemsigtige stofflader kan stå ret op i luften. Sart og præcist giver de indtrykket af vægtløse korridorer sat sammen til lange gangforløb. Detaljer som knapper og gulvlister dukker op efterhånden som man bevæger sig gennem rummene, som en form for minder der springer frem fra de rum, der udgør kunstnerens faser i livet. Lidt som i en drøm, hvor virkeligheden, fortiden og nutiden smelter sammen.

Til udstillingen udgives der et gennemillustreret katalog der, udover en introducerende tekst af udstillingens kurator, museumsinspektør Jeanett Stampe også kommer til at indeholde et essay af professor ved Kunstakademiets Arkitektskole, Carsten Thau.

Installation view, "Do Ho Suh - Korridor", ARoS Aarhus Kunstmuseum Photo: Maja Theodoraki

Installation view, "Do Ho Suh - Korridor", ARoS Aarhus Kunstmuseum Photo: Maja Theodoraki

Do Ho Suh kalder selv installationerne for Hubs, som en form for ”centrum for aktivitet”, en smeltedigel hvorfra kreativitet og liv udspringer. Gennemgangsrum og passagerum uden egentlige opholdsmæssig funktion, bliver hos Do Ho Suh således opgraderet til at have en langt vigtigere funktion end vi vanligvis tillægger dem.

Udstillingen bliver til med støtte fra:

DOHOSUH_SPONS

©ARoS 2017