ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Isaac Julien (2)

Isaac Julien. Western Union Series no. 1 (Cast No Shadow), 2007. Duratrans image in lightbox. 120 x 120 cm. 47.28 x 47.28 inches. Courtesy of the artist and Victoria Miro, London

Isaac Julien 

- Western Union: small boats

3. februar til 27. maj 2018, Focus-galleriet niveau 5

Den anerkendte britiske instruktør og filmkunstner Isaac Julien er den første kunstner, som ARoS præsenterer i den nye serie i Focus-galleriet. Serien hedder Intermezzo og viser kunst, hvor perceptionen og forståelsen af kunstværkerne sker gennem mere og andet end synssansen.

- I 2018 har vi skiftet til et andet fokus end det nordiske i vores Focus-galleri. Med Intermezzo ønsker vi at åbne horisonterne og udvide sanserne. Kunstnerne i denne serie arbejder blandt andet med sanselig rumlighed, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

OM UDSTILLINGEN

Isaac Julien (f. 1960) viser, i et helt omsluttende blåt rum, sit tre-skærms-værk Western Union: small boats fra 2007. Værket har vundet utallige priser og skildrer den flygtningekrise, der har udfoldet sig i Europa de seneste år, hvor særligt den syditalienske ø Lampedusa er blevet kendt som et sted, der modtager flygtninge. Øen er på grund af sin skønhed samtidig et yndet turistmål. 

- Selv om værket er skabt for ti år siden, er problematikken stadig højaktuel og mindst lige så presserende, som den var i 2007, siger overinspektør på ARoS Lise Pennington, der også er kurator på udstillingen. 

Isaac Julien arbejder med en årelang researchfase, inden han begynder produktionen af sine filmværker. Så snart han går i gang, ”gemmer” han sin enorme viden bag filmens forførende virkemidler. 

- Det tager lidt tid, før man opdager den historiske bevidsthed, de dokumentariske elementer og det politiske bid i hans værker. Billederne har en forførende magi, der gør, at man tryllebindes af skønhedens gru, siger Lise Pennington. 

PRISER OG KATALOG

Isaac Julien har modtaget en lang række priser. Torsdag den 1. februar 2018 får Julien titlen CBE (Most Excellent Order of the British Empire), som er en af de største udmærkelser, man kan opnå i England. Derudover var han i 2001 nomineret til Turner-prisen, og modtog i 2017 Charles Wollaston Award fra Royal Academy of Arts, London.

Til udstillingen udgives et katalog med introducerende tekst af overinspektør Lise Pennington og en fagfællebedømt tekst af lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet Anne Ring Petersen. 

Download pressefotos via Dropbox

FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKT VENLIGST:

Anne Riis, presseansvarlig, ARoS
T: 8730 6621 / M: 2888 4464 / ari@aros.dk

Lise Pennington, overinspektør, ARoS 
T: 8730 6641 / M: 6155 4452 / lp@aros.dk

Download pressefotos via Dropbox

Udstillingen er muliggjort med støtte fra:

Sponsorer

©ARoS 2017