ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Transboundary - af Meriç Algün Ringborg

2. JULI TIL 11. SEPTEMBER 2016, NIVEAU 5

Udstillingen Transboundary af Meriç Algün Ringborg (f. 1983) er en del af udstillingsrækken ARoS FOCUS // NEW NORDIC, hvor ARoS sætter fokus på ny nordisk kunst. Transboundary består af en række installationer, hvor Ringborg via sine personlige oplevelser kredser om emner som identitet, tilhørsforhold og om den højaktuelle grænseproblematik i Europa.

- Ringborgs kunst er tankevækkende og i høj grad relevant, når man ser på, hvad der sker i Europa og i verden i dag. Hendes fortællinger er vigtige, fordi de beretter om de mange mennesker, der på grund af forskellige omstændigheder oplever at skulle skifte nationalitet og om de kulturelle og nationale tendenser, der hersker rundt om i Europa, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

KORT OM RINGBORG OG UDSTILLINGEN

Meriç Algün Ringborg er tyrkisk født og bosat i Stockholm. Hendes værker består blandt andet af billboards, fotos og lyd. De handler om mødet med systemer, om sproglige barrierer og om følelsen af at være fanget mellem to identiteter. Helt særligt til udstillingen Transboundary har hun skabt en installation af 170 EU- souvenirs (Promotion Europe), der stiller spørgsmål ved den europæiske identitet og belyser de grænser, der påvirker os fysisk og kulturelt.

De seneste år har Ringborg udstillet på Venedig Biennalen, Moderna Museet og Istanbul Biennalen. Hun modtager i forbindelse med udstillingen på ARoS legatet Young Talent, som bliver givet med generøs støtte fra Det Obelske Familiefond. Med Young Talent legatet ønsker ARoS at fremme og honorere unge nordiske talenter, der endnu ikke har fået deres institutionelle gennembrud. Legatet er på 100.000 kroner og uddeles tre gange i løbet af de tre år, udstillingsrækken varer.  Legatet kan ikke søges, men uddeles til en kunstner, som ARoS udpeger inden for udstillingsrækken ARoS FOCUS // NEW NORDIC 2015-2017.

Udstillingsansvarlig: Jakob Vengberg Sevel, museumsinspektør, ARoS

Læs mere om ARoS FOCUS//NEW NORDIC 

Download pressefotos vi Dropbox (kræver ikke login)


FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

Udstillingen er blevet til med økonomisk støtte fra Det Obelske Familiefond.

Den Obelske Familiefond
©ARoS 2017