ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Icelandic _thumb

Love Conquers All!

- af The Icelandic Love Corporation

Under overskriften Kærligheden besejrer alt! åbner ARoS i starten af oktober årets tredje udstilling i rækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC. Denne gang er det den islandske kunstnertrio The Icelandic Love Corporation, der byder indenfor til involverende nordisk kunst tilsat humor, feminisme og ikke mindst kærlighed.

- Vi er meget stolte af at kunne præsentere The Icelandic Love Corporation på ARoS. I udstillingen opfordres publikum blandt andet til at interagere med værkerne, og man har på den måde mulighed for at påvirke kunsten. Hvem tør tage den røde telefon, når den ringer? Og hvilke samtaler opstår der mellem publikum og kunstnerne? Det er vi spændte på at opleve, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS. 

OM THE IceLANDIC LOVE CORPORATION

Kunstnertrioen består af Eirún Sigurðardóttir (1971), Jóní Jónsdóttir (1972) og Sigrún Hrólfsdóttir (1973), der alle er fra Island. De er uddannet fra The Icelandic College of Arts and Crafts i 1996, hvor de startede deres samarbejde. Siden har de boet og arbejdet i New York, Berlin og København samt i Reykjavik, hvor de bor og arbejder i dag.

Trioen har deltaget i en lang række solo- og gruppeudstillinger verden over. De har udført adskillige performances – blandt andet i forbindelse med udstillingen Think Less - Feel More i 2014 på The National Gallery of Iceland og i 2011 på Lilith Performance Studio i Malmø. Deres seneste performance, Psychography, havde premiere den 25. august i år i Island.

The Icelandic Love Corporation har også designet flere kostumer til sangerinden Björk – kostumer som i 2015 blev udstillet på Björk Retrospective Exhibit på MoMa i New York.

OM UDSTILLINGEN

Love Conquers All! består af seks værker, som er en blanding af installationer med video, lyd og lys, skulpturer og performancekunst. Tre af dem (Treasure, Desire og Onophone) er særligt skabt til udstillingen på ARoS. Galleriet er bygget op som et legende og uvirkeligt univers, der består af spindelvævslignende korridorer lavet af pangfarvede nylonstrømper.

Treasure: Værket inkluderer to trampoliner, som publikum kan benytte. Vælger man at hoppe, vil man kunne se et ellers usynligt rum, som kunstnerne har indrettet bag en lang spejlbeklædt væg.

Desire: Installationen består af en film og lyden af en stepdansers sko på et metallisk dansegulv. Publikum inviteres til selv at deltage ved at tage stepsko på. Der er dog ikke tale om almindelige stepsko, idet de er påført magneter, der trækker den dansende ned mod gulvet. 

Onophone: Værket består af en rød vintagetelefon, som kunstnerne dagligt vil ringe til fra Reykjavik for at drøfte forskellige emner med publikum (for eksempel magt, kærlighed, klima og samhørighed). Publikum inviteres til at tage telefonen, når den ringer, så de kan få en snak med kunstnerne.

Katalog: I forbindelse med udstillingen udgiver ARoS et katalog på 150 sider. Kataloget indeholder blandt andet billeder af de udstillede værker og af kunstnernes tidligere performances, en fagfællebedømt artikel af lektor og ph.d. i kunsthistorie ved Aarhus Universitet Camilla Skovbjerg Paldam, et interview med kunstnerne af museumsinspektør Maria Kappel Blegvad og et digt skrevet af kunstnerne selv.

Udstillingsansvarlig: Maria Kappel Blegvad, museumsinspektør, ARoS

Læs mere om ARoS FOCUS//NEW NORDIC

Pressefotos kan vederlagsfrit downloades via Dropobox mod angivelse af fotografnavn.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

©ARoS 2017