ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

STOR KUNSTDONATION TIL ARoS

ARoS har netop modtaget en kunstdonation af de helt store fra The Merla Art Foundation / Dennis og Jytte Dresing Collection. Donationen består af 18 hovedværker indenfor dansk og udenlandsk kunst og repræsenterer en værdi på et tocifret millionbeløb.

”Donationen af værkerne er meget vigtig for ARoS, fordi den gør det muligt at udbygge vores samling.  Der er tale om kunstværker af en helt særlig klasse. Vi er afhængige af donationer som denne på samme måde, som vi er afhængige af, at fonde støtter projekter på ARoS, så vi er naturligvis meget glade”, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

EN STYRKET SAMLING

Allerede inden Jytte Dresings død i 2013 var man i fællesskab nået frem til et udvalg af værker, som i særlig grad kunne være egnet til at indgå i ARoS’ samling. Disse værker blev af The Merla Art Foundation deponeret hos ARoS, mens de juridiske aspekter blev afklaret, og nu er det endt med, at alle de udvalgte værker er overdraget til museets eje for tid og evighed.

"Gennem årene har ARoS fået andre donationer fra Dennis og Jytte Dresings store kunstsamling. Donationerne har styrket ARoS’ samling, og nu glæder vi os til at præsentere de nye værker for vores gæster”, siger museumsinspektør Erik Nørager Pedersen, ARoS.

Donationen til ARoS’ samling består af hovedværker indenfor klassisk dansk modernisme med navne som Karl Isakson, Edvard Weie, Vilhelm Lundstrøm og malerier af Richard Mortensen, Egill Jacobsen, Ejler Bille og Carl Henning Pedersen. Derudover rummer den en skulptur af Asger Jorn og kunstværker af udenlandske kunstnere som James Rosenquist, Alexander Calder, Sam Francis og Jean Deyrolle.

For yderligere information:

Anne Riis
Presseansvarlig, ARoS
M: 2535 7444, ari@aros.dk

Eller

Erik Nørager Pedersen
Museumsinspektør, ARoS
T: 8730 6638, enp@aros.dk

Download fotos via Dropbox (kræver ikke login)

©ARoS 2017