ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Grayson Perry, The Vanity of Small Differences, The Upper Class at Bay, 2012, N. Sargent Foundation, courtesy the artist and Victoria Miro, London

Grayson Perry, The Vanity of Small Differences, The Upper Class at Bay, 2012, N. Sargent Foundation, courtesy the artist and Victoria Miro, London

Grayson Perry - Hold Your Beliefs Lightly

24. JUNI 2016 – 11. SEPTEMBER 2016, NIVEAU 1

Grayson Perry er én af Englands største kunstnere. Han er elsket for sin personlighed og anerkendt og værdsat for sin kunst. Med den første store solo-udstilling i Danmark kan hans værker nu opleves på ARoS.

Der er stærke kræfter på spil, når ARoS åbner dørene til udstillingen Hold Your Beliefs Lightly med engelske Grayson Perry (f. 1960). Blandt værkerne er et 15 meter langt og tre meter bredt vægtæppe, en meget særpræget motorcykel og seks helt nye værker inspireret af Perrys seneste tv-serie All Man. Værkerne gengiver historier fra hverdagen – historier om identitet, køn og sociale klasser.

- Grayson Perrys kunstneriske univers er involverende og betagende, fordi han gennem sine projekter i høj grad formår at skabe interesse for kunst hos den brede befolkning. Hans historier vedkommer og berører os alle, og udstillingen er derfor yderst relevant. Vi er meget stolte af, at han udstiller sommeren over på ARoS, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS 

OM GRAYSON PERRY

Grayson Perry (f. 1960) er født i Chelmsford, England, og er uddannet kunstner fra Portsmouth Polytechnic. I 2003 vandt han den prestigefyldte britiske Turner Prize. Han bor og arbejder i London.

Perry er især kendt for sine keramiske vaser og billedtæpper, men han skriver også bøger, laver tv-serier, holder forelæsninger og er en offentlig debattør, som man lytter til. Han arbejder med menneskers almindelige hverdagshistorier og er især optaget af det klasseinddelte samfund og de identitetsproblematikker og konflikter, som det medfører. Hans kunstværker er fulde af symboler, der med humor og skarphed sætter spørgsmålstegn ved det moderne liv, vores vaner og værdier. 

Perrys vaser ligner ved første øjekast traditionel keramik, men ved nærmere eftersyn ser man provokerende statements, sladderbladsmotiver og frække billeder. Vægtæpperne fortæller historier fra nutiden, som kunstneren har indsamlet på research-ture i forbindelse med tilblivelsen af en række prisvindende tv-programmer.

Bamsen Alan Measles spiller ofte en vigtig rolle i Grayson Perrys værker. Den er ifølge Perry selv det mandelige element i hans liv. Perry er også kendt for at være cross-dresser og optræder ofte som sit kvindelige alter ego, Claire. Hans farverige optrædener og de utallige foredrag, publikationer og fjernsynsoptrædener har gjort ham til en sand kendis i England.

VISNING AF PERRYS TV-SERIER

Udover blandt andet vægtæpper og keramisk arbejde viser ARoS den BAFTA-vindende tv-serie All in the Best Possible Taste om god smag og identitet i tre forskellige samfundsklasser. Tv-serien bliver også vist på DR i løbet af udstillingsperioden. Serien All Man vil blive vist på udvalgte dage på ARoS. Begge tv-serier har inspireret til en række kunstværker, som kan opleves i udstillingen. Værkerne, der er lavet i forbindelse med All Man, har aldrig været udstillet før. 

ARTIST TALK PÅ NORTHSIDE

Lørdag den 18. juni klokken 13.30 til 14.30 er der artist talk med Grayson Perry i forbindelse med festivalen NorthSide. Den finder sted i Kolonihaven ved festivalpladsen. Prisen er 50 kroner plus gebyr og inkluderer en øl/sodavand. Det kræver et NorthSide-armbånd at deltage i arrangementet. 

Grayson -Perry (c )photographer -Tim -Walker

Grayson Perry (c) photographer Tim Walker

Udstillingsansvarlig: overinspektør Lise Pennington, ARoS.

Download pressefotos (via Dropbox - kræver ikke log ind)

FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Lise Pennington
Overinspektør 
T: 8730 6641 
E: lp@aros.dk


Download pressefotos (via Dropbox - kræver ikke log ind)

Grayson Perry, Tomb Guardian, 2011, Private Collection of Mr. Ömer M. Koç, courtesy the artist and Victoria Miro, London

Grayson Perry, Tomb Guardian, 2011, Private Collection of Mr. Ömer M. Koç, courtesy the artist and Victoria Miro, London

GP338_High Priestess Cape _Embroidery Detail _2011 a

The High Priestess Cape (detail), 2007, courtesy the artist and Victoria Miro, London

©ARoS 2017