ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Ai Weiwei trækker værk fra ARoS-udstillingen A New Dynasty - Created in China

Ai Weiwei: Yu Yi

Ai Weiwei har i nat via Instagram og Twitter annonceret, at han som følge af Danmarks asylpolitik ønsker at trække sin installation Yu Yi, 2015, ud af særudstillingen A New Dynasty – Created in China

"Vi har endnu ikke detaljerne på plads, og vi afventer nærmere. Vi er selvfølgelig noget overraskede. Vi er et kunstmuseum, som hver dag arbejder med at skabe forståelse for menneskelige relationer, større indsigt i kulturer, og vi inviterer til kritisk refleksion med udgangspunkt i kunsten. På den måde har vi mange af de samme værdier som Ai Weiwei,” siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

Han tilføjer:

"I disse dage behøver man i Europa mere end nogensinde kulturinstitutioner, der skaber rum til frie tanker og ord. ARoS er en selvejende institution, hvor program og udstillinger på ingen måde kan dikteres af magthaverne, som tilfældet er i for eksempel Kina. Derfor har jeg stor respekt for hans reaktion på den danske flygtningepolitik, men jeg finder det også urimelig, at et helt folk straffes for regeringens politik.”

For yderligere information:

Erlend G. Høyersten
Museumsdirektør, ARoS
T: 87306600 | dir@aros.dk

eller

Anne Riis
Presseansvarlig, ARoS
M: 25357444 | ari@aros.dk

©ARoS 2017