ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Udstilling og teater smelter sammen i unik forestilling på ARoS

I vinterferien præsenterer ARoS udstillingsteater med forestillingen Rumtosset, der kobler elementer fra traditionelle museumsoplevelser med elementer fra teatrets verden.

Ved hjælp af teatrets dramatiske virkemidler bryder udstillingsteatret det fastfrosne øjeblik, som et kunstværk er. Værket bliver udgangspunkt for en dramatisering, der centrerer sig om kunstværkets indhold, udtryk eller tema. Via dramatiseringen tilbydes publikum både en anden indgangsvinkel til oplevelsen af billedkunst og andre ord til at beskrive oplevelsen.

Samarbejdet viser nye formidlingsmetoder, der åbner for ganske særlige og personlige kunstoplevelser, som ikke bygger på den traditionelle måde at møde kunsten på. Hovedformålet er med klar bevidsthed og erklæret hensigt at føre publikum ad snirklede fantasiveje, og på den måde arbejde med publikums personlige erfaring som grundlag for kunstoplevelsen,” forklarer museumsinspektør på ARoS Birgit Pedersen.  

Teaterleder Sten Mourier hos Filuren supplerer: “Idéen er, at vi går på oplevelse i  værkerne sammen med publikum. Et rum er først et rum, når vi er der sammen, og sammen bliver rumtossede i mødet med kunsten. Trods mørke toner og stemninger undervejs er det et positivt udstillingsteater, netop fordi vi klarer den sammen.”

Publikum bidrager til eget værk

Publikum vil blive ført gennem udstillingen af ”Jokeren”, der undervejs vil gå i dialog med publikum og opfordre til, at man interagerer med værkerne og forestillingen gennem tale, lyd og ikke mindst SMS. Alle Sms’er samles i et fællesdigt, der projiceres på væggen og indgår som en del af udstillingen.

”SMS-digtet” vil efter udstillingen blive bearbejdet til webbaseret undervisningsmateriale til brug i gymnasier. I forbindelse med udviklingen af undervisningsmaterialet er der særlig fokus på at inddrage unge mellem 15-20 år. Formålet er at tilbyde de unge en ramme, hvor de oplever større medindflydelse i deres møde med kunst og teater.

Rumtosset – udstillingsteater på ARoS

Billetter sælges via www.aros.dk og i Information på ARoS. 30 pladser pr. forestilling

Tid: lørdag den 7.2. til søndag den 15.2. kl. 11.00, 13.00 og 15.00.
Varighed: 40 minutter
Alder: 7 til 97 år
Pris: Kr. 60,- per person (vil du på museet, kan du købe en entrebillet til fordelagtig pris)
Mødested: ved informationen på ARoS

Download pressefotos

©ARoS 2017