ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Ny Aarhus-souvenir

”Vi mangler en god kvalitetssouvenir for Aarhus”. Sådan var tanken på ARoS, og et samarbejde med designerduoen The Oak Men blev sat i gang. Resulteret er en miniatureudgave af den kubiske museumsbygning i egetræ med en smuk messingring som regnbuen på toppen 

Hvert år slår mellem 700.000 og 800.000 gæster vejen forbi ARoS. Museet bliver af mange betragtet som et vartegn for Aarhus – særligt efter indvielsen af Your rainbow panorama i 2011.  

”Vi er meget stolte af vores bygning, og vi kan se, at den gør et stort indtryk på folk, når de besøger ARoS.  Vi havde bemærket, at der manglede en god souvenir for Aarhus - en souvenir af høj kvalitet, der er flot at se på. På den måde opstod ideen til den nye souvenir, ” siger Erlend Høyersten, museumsdirektør, ARoS. 

Ideen til den nye Aarhus-souvenir kom fra ARoS, og samarbejdet mellem ARoS og den århusianske designerduo The Oak Men var helt oplagt. ARoS Shop forhandler allerede flere af deres produkter, og deres måde at tænke design og kvalitet på flugter godt med ARoS’ vision om, at ARoS Shop skal være en del af museumsoplevelsen.

”Vi glæder os meget til at sælge den nye Aarhus-souvenir til både århusianerne og til de mange turister, der kommer til byen fra ind- og udland. Cruise-turister vil f.eks. være en oplagt målgruppe, når de skal have et smukt minde med sig hjem fra en forhåbentlig enestående oplevelse på kunstmuseet i Aarhus”, siger Erlend Høyersten. 

Miniatureudgaven af ARoS koster 399,- kr. og kan købes i ARoS Shop. Den måler 8x8 centimeter, er lavet af smukt bearbejdet egetræ og har en messingring på toppen.

FAKTA OM THE OAK MEN

  • The Oak Men er to unge danske snedkere med base i Brabrand
  • De satser på godt snedkerhåndværk med fokus på enkelthed og æstetik krydret med humor
  • De arbejder med materialer som træ, læder og metal
  • The Oak Men’s design er målrettet mænd. De laver kun produkter, som de selv kan relatere til, og som de selv ville købe  


FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

Download pressefotos

©ARoS 2017