ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Myte og fortælling – Grafik fra samlingen

Ny udstilling præsenterer grafiske værker, der alle trækker på mytologisk stof til at belyse det alment menneskelige.

Med udgangspunkt i mytologier og de historer myterne fortæller kan kunsten være med til at belyse det ellers uhåndgribelige i tilværelsen; det der ikke kan måles og vejes og puttes ind i skemaer. I udstillingen på ARoS i det åbne rum på niveau 3 kan man indtil 22.03.15 se en ophængning af grafiske værker af en række kunstnere, der har hver deres tilgang til temaet Myte og Fortælling.

Lorenz Frølich illustrerer det, han læser i Oehlenschlægers digt om Nordens guder. Sigurd Vasegaard gengiver sin oplevelse af det gamle Eddadigt Vølvens spådom fra den nordiske mytologi. Palle Nielsen skaber en moderne udgave af den klassiske fortælling om Orfeus, der leder efter sin elskede afdøde Eurydike. Richard Winther skaber sine værker over myten om den hellige Hieronimus, der i sin eneboertilværelse opsøges af nøgne damer. Hans Krull har mødt de smukke kvinder, der når de danser til gudindens ære, skaber lykke for befolkningen på Bali. Bjørn Nørgaard har ladet sig inspirere af både nordisk, græsk og arabisk mytologi til skildringer, der pointerer også de nutidige og universelle problemstillinger, som myterne beskæftiger sig med.      

Alle folkeslag har myter, der fortæller om, hvordan det kan være at vi selv og hele verden er til, og hvorfor tilværelsen er som den er. Det er poetiske forklaringer, der hjælper os til at skabe billeder på det, vi ikke kan forklare. Fortællingen giver os mulighed for at se udviklingsforløb og sammenhænge udefra, som en hjælp til at forstå det, vi selv føler som vores egen skæbne. 

Download pressefotos

Bjørn Nørgaard: Valhalla. 1984

Bjørn Nørgaard: Valhalla. 1984

Palle Nielsen: Fra Orfeus og Eurydike. 1955 (Protest)

Palle Nielsen: Fra Orfeus og Eurydike. 1955 (Protest)

Richard Winther: Den hellige Hieronimus. 1977

Richard Winther: Den hellige Hieronimus. 1977


©ARoS 2017