ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS skaber nye rammer for museumsformidling

En katalysator for sociale møder og et rum for kreativ udfoldelse for mennesker i alle aldre. ARoS MUSEION bliver et moderne forsamlingshus, der sætter nye standarder for museumsformidling. Projektet bliver nu støttet af Nordea-fonden med 26, 5 millioner kroner.

I 2016 åbner ARoS helt nye rammer for den kreative del af museets formidling, ARoS MUSEION. MUSEION er sammen med THE NEXT LEVEL et centralt trin frem mod ARoS’ visionsplan 2020, og formidlingscentret kommer til at brede sig over 1900 kvadratmeter på ARoS’ niveau 3. 

”Med MUSEION sætter ARoS nye standarder for museumsformidling. Vi vil skabe et mentalt fitnesscenter, der udvikler museets relevans i forhold til mennesker, hverdagen, samfundet og omverden”, siger Erlend G. Høyersten, museumsdirektør, ARoS.

Med MUSEION vil ARoS kunne levere formidling til publikum, som lever op til ARoS’ visionsplan 2020.

”Vi vil fremtidssikre formidlingen på ARoS og sætte rammerne for fremtidens museumsfor­midling i det danske museumslandskab. ARoS’ formidling vil stå på mange ben og bestå af et bredt samarbejde mellem eksterne interessenter. MUSEION bliver et rum for sociale møder og udveksling af viden”, siger Erlend G. Høyersten.

MILLIONER TIL KUNSTENS FORSAMLINGSHUS

Med Nordea-fondens støtte på 26,5 millioner kroner er det ikke bare muligt at gøre MUSEION til en realitet om et år. Fondens støtte sikrer også, at aktivitetsniveauet bliver højt fra dag 1.

”MUSEION bliver kunstens forsamlingshus med masser af liv, aktivitet og rum for refleksion. Her kan alle blive klogere på kunsten, sig selv og vores fælles verden. MUSEION åbner en verden af kunst for nye målgrupper - det bliver en milepæl i museumslandskabet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

OM ARoS MUSEION

MUSEION bliver et levende rum med daglige aktiviteter, hvor kreativ udfoldelse og traditionel folkeoplysning blandes i nye eksperimenterende formidlingsformer.  Museet skal være katalysator for nye sociale møder, og ARoS’ formidling skal hele tiden have relevans, appel og integritet. MUSEION er et moderne forsamlingshus, hvor borgere mødes gennem aktiviteter. Her skabes mulighed for kreativ udfoldelse for alle aldre - alternative møder med en levende kunstnerisk praksis, debatter og arrangementer som udfordrer publikums vante forestillinger.

Studeo:

Studeo er rammen for den kreative formidling. Den består af tre nye værksteder, som vil betjene de 150.000 børn og unge, der allerede nu besøger ARoS. Der kommer også faciliteter, der skal understøtte ARoS’ ønske om at tilbyde fjernundervisning til klasser, som ikke har mulighed for at komme på museet

Atelier:

ARoS vil etablere et atelier på museet, hvor kunstnere og museets publikum kan mødes og gå i dialog omkring skabelsen af kunst. En vigtig del af MUSEION bliver at skabe bro mellem kunsten, kunstnerne og publikum

ARoS Salon:

MUSEION vil danne ramme om en moderne Salon. ARoS Salon vil bevæge sig i grænselandet mellem en offentlig og hjemlig sfære, hvor der vil være fokus på at skabe formidlingsformer, der både giver oplevelser og oplysninger     

Ny fordybelseszone:

Med en fordybelseszone vil ARoS imødekomme behovet for en grundlæggende viden om kunstperioder og kunstbegreber.  MUSEION vil rumme en række digitale formidlingsstationer, hvor leg kobles med viden, og hvor der opstår en intuitiv relation imellem publikum og ARoS’ samling

Ombygningen af niveau 3 til MUSEION påbegyndes i løbet af foråret 2016 og forventes at stå færdigt først på efteråret 2016. Med MUSEION forventer ARoS at få 100.000 flere gæster årligt.

Download pressefotos (via Dropbox) 

Læs mere om ARoS visionsplan 2020 

Læs mere om THE NEXT LEVEL

Skærmbillede 2015-11-11 Kl . 15.18.05

Download pressefotos (via Dropbox) 

FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKT:

Erlend G. Høyersten
Museumsdirektør, ARoS
T: 87306600 | dir@aros.dk

Anne Riis
Presseansvarlig, ARoS
M: 25357444 | ari@aros.dk 

©ARoS 2017