ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Støt Nelson Mandelas kamp mod HIV og AIDS - køb et Mandela-armbånd i ARoS Shop

Fra i dag den 24. marts kan ARoS’ gæster købe de unikke Mandela Bangle i ARoS Shop. De smukke og meget enkle Mandela-armbånd støtter kampen mod analfabetisme og HIV/AIDS gennem uddannelse. En kamp sat i gang af den sydafrikanske legende Nelson Mandela, da han levede. Projektet Nelson Mandela Library Project, som man støtter ved at købe armbåndet, omdanner gamle skibscontainere til biblioteker - biblioteker der skal sprede oplysning og dermed være et vigtigt led i kampen mod HIV/AIDS.

GAMLE CONTAINERE BLIVER TIL BIBLIOTEKER

80 % af de Sydafrikanske skole har ikke et bibliotek. Nelson Mandela Library Project omdanner gamle skibscontainere til biblioteker og henter blandt andre folk ind fra gaden, så de for eksempel lærer at svejse og derefter har nemmere ved at finde et arbejde. På den måde hjælper projektet både folk i arbejde og bidrager til bekæmpelse af analfabetisme.

”Alle børn skal have en chance for at lære at læse. Også i Sydafrika. Det er svært uden biblioteker, som er den direkte vej til den nødvendige oplysning i kampen mod HIV/AIDS. Det er den kamp man støtter ved at købe et Mandela armbånd”, fortæller General Manager i Europa for Mandela Bangle, Michael Hougesen, der selv mødte Nelson Mandela hele fem gange. Siden har han arbejdet con amore for projektet.

ET UNIKT ARMBÅND MED MANDELAS SIGNATUR

Idemanden bag Mandela bangles er Nelson Mandelas højre hånd Robert Coutts, der selv solgte én af sine fabrikker for at skaffe penge til det godgørende armbånds-projekt. Armbåndet er designet med Nelson Mandelas signatur, og hvert armbånd har indgraveret et unikt serienummer, som kan registreres på den officielle sydafrikanske webside. På den måde kan man se, hvad pengene for armbåndet går til.

”På ARoS ønsker vi at sælge Mandela armbåndet, fordi projektet er i direkte tråd med vores vision om bæredygtighed. Vi er meget stolte over, at vi som de eneste i Aarhus-området har forhandlingsret på armbåndene og dermed har fået lov til at støtte den gode sag”, fortæller Branding- og businesschef, ARoS, Bjarne Bækgaard, der betegner Mandela Bangle som en velegnet fødselsdagsgave, studentergave eller årsgave. "Men ikke mindst ligger armbåndet i en ideel prisklasse som firmagave – og hvilket firma vil ikke give en smuk gave og samtidig støtte en god sag?”, spørger Bjarne Bækgaard. 

AMBASSØDØRER I DANMARK

I hver land har man ambassadører for armbåndene. I Danmark er det blandt andre Sanne Salomonsen, Casper Christensen, Nikolaj Lie Kaas, Peter Frödin, Søs Egelind og mange flere. Læse mere om Mandela armbåndet og Nelson Mandela Library Project på: www.mandelabangle.dk eller www.nelsonmandela.dk

FAKTA:

  • ARoS Shop får eneforhandling på Mandela armbåndet i Aarhus-området
  • Shoppen forhandler fem forskellige slags armbånd til både børn og voksne. Priserne starter ved 260,- kroner
  • Armbåndet er nikkelfrit
  • 83 % af beløbet går direkte til projektet. 5 % går til Mandela-familien. 12 % går til administration.
  • Armbåndene bliver lavet on demand, så udgifterne holdes nede 

FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

Download fotos
©ARoS 2017