ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Skærmbillede 2015-11-04 Kl . 12.27.37

Ny installation i De 9 Rum - Michael Elmgreen og Ingar Dragset, TOO LATE

Fredag den 6. november klokken 17.00 indvies et nyt værk i De 9 Rum på ARoS. Værket Too Late er en markant installation, der er skabt af kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset. Det er første gang i otte år, at ARoS erhverver et nyt værk til De 9 Rum. Værket bliver en del af museets faste samling.

"ARoS har i mange år ønsket sig en større installation af Michael Elmgreen og Ingar Dragset, og takket være Ny Carlsbergfondet kan værket Too Late nu opleves i De 9 Rum. Det forestiller en natklub morgenen efter en festlig aften, og vi glæder os meget til at præsentere det for vores publikum”, siger Lise Pennington, fungerende overinspektør, ARoS.

Samme dag klokken 13.00 indvier Dokk1 værket Magic Mushrooms - også af Elmgreen og Dragset. Værket på Dokk1 er en imaginær eksotisk storby, der er monteret på hovedet på undersiden af rampen. Det består af 178 aluminiumshuse med LED lyssætning.

Værket i De 9 Rum er åbent for museets gæster fra lørdag den 7. november.

OM TOO LATE

Installationen Too Late iscenesætter en svagt belyst natklub for homoseksuelle morgenen efter en festlig aften. Diskokuglen snurrer, og musikken i baggrunden kører på repeat. Værket består af dele, som man mere eller mindre forventer at se på en natklub. Genkendelige elementer som bardisken, Dj-pulten og spejle er i rummet side om side med en stripperstang og spejltableauer med homo-erotiske motiver.

Værket rummer også et centralt lydspor med sangen Too Late, som er komponeret af Ingar Dragset. Lyddimensionen er en integreret og vigtig del af værket, og den bruges til at understøtte det ”fiktive besøg” på natklubben. Ved ankomsten sår musikken tvivl hos publikum om, hvorvidt man er kommet for sent til et møde med sit hjertes udkårne, eller om sangstemmen, som hånligt gentager sætningen ”too late”, gør os opmærksomme på, at vi er kommet for sent til festen. Dobbeltheden i udtrykket og den usikkerhed, som det skaber hos den besøgende (er man ekskluderet eller inkluderet?) er en tematik, som Elmgreen ofte arbejder med i deres kunst.

Too Late er et værk, der giver publikum en fornemmelse af at være fysisk tilstede på en scene. Man er kommet for sent til festen, og man ser de efterladenskaber, som festen har afstedkommet.

Too Late blev udstillet første gang på Galleri Victoria Miro i London i 2008 og siden på Astrup Fearnley museet i Oslo i 2014. Efterfølgende er Too Late blevet tilpasset særligt til De 9 Rum på ARoS.

OM KUNSTNERDUOEN

Bosiddende i henholdsvis London og Berlin har kunstnerduoen Michael Elmgreen (født 1961, Denmark) og Ingar Dragset (født 1969, Norge) arbejdet sammen siden midten af 1990’erne. De har gjort sig bemærket internationalt med en lang række spektakulære udstillinger på store udstillingssteder som blandt andet Centre George Pompidou i Paris, Museum Boijmans Van Beuningen i Rotterdam, ZKM Museum of Contemporary Art i Karslruhe, Victoria & Albert Museum i London og sidst med den store retrospektive udstilling på Statens Museum for Kunst, Biography. I Danmark er de mest kendte for deres udgave af den lille havfrue på kajen ved kulturværftet i Helsingør.

Download pressefotos via Dropbox

For mere information kontakt:

Anne Riis, presseansvarlig, ARoS
M: 2535 7444 | T: 8730 6621 | ari@aros.dk

Eller

Lise Pennington, fungerende overinspektør, ARoS 
M: 6155 4452 | T: 8730 6641 | lp@aros.dk

Too Late er doneret af:

NCF_BLACK_RGB

©ARoS 2017