ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Aarhus skal ”creates” in China

DUFTE, LYDE OG VARTEGN I AARHUS

Hvilke arkitektoniske bygninger karakteriserer Aarhus by? Hvilke lyde og dufte er særlige for Aarhus? Og skal din aflagte skjorte sys om til et af byens vartegn? ARoS inviterer nu borgerne til at blive en del af den kreative proces, når Aarhus i løbet af sommeren skal skabes i en syet 3D-kuffert-installation. Vi sender input og århusianernes aflagte tøj om på den anden side af jorden til den kinesiske kunstner Yin Xiuzhen, der vil omsætte det til en installation af Aarhus. Hun er én af de kunstnere, der til efteråret udstiller på ARoS i forbindelse med udstillingen A New Dynasty – Created in China. Her vil den færdige installation af Aarhus kunne opleves.

SÅDAN GØR DU

Yin Xiuzhen syr sine 3D-kuffert-installationer af lokale aflagte tekstiler. Det betyder, at du nu har mulighed for at se din aflagte skjorte eller slips omsat til et af Aarhus’ vartegn. Samtidig har du mulighed for at være med til at bestemme, hvilke bygninger/vartegn Yin Xiuzhen skal sy. Alt du skal gøre for at deltage i den kreative proces er: 

  • At sende en mail til aarhus@aros.dk med dine forslag til de vartegn/bygninger i Aarhus, som du mener, skal med i Yin Xiuzhens 3D-kuffert-installation
  • At sende forslag til dufte/lyde/farver i Aarhus til aarhus@aros.dk
  • At lægge dit aflagte tøj i den til formålet opstillede kasse på Niveau 4 på ARoS. Vi tager imod dit tøj fra tirsdag den 14. april

Du kan også sende os input på vores Facebook https://www.facebook.com/ARoSDenmark 

DEADLINE:

ARoS skal have dine input til vartegn/bygninger/dufte/lyde/farver og aflagte tøj senest mandag den 27. april 2015.

OM YIN XIUZHEN

Den kinesiske kunstner Yin Xiuzhen arbejder med temaet erindring. Hun rejser verden rundt og oplever byer, som hun efterfølgende fortolker i 3D-kuffert-installationer. Yin Xiuzhen gengiver byernes kendetegn og bygninger ved at sy dem af lokale aflagte tekstiler og placerer dem i en kuffert. På den måde bliver erindringen om en by mobil, mens den oprindelige by er statisk og umulig at bringe med sig videre. Dufte og lyde er også væsentlige elementer, som Yin Xiuzhen arbejder med i sine installationer. Hun kobler lokale lyde og dufte til de enkelte kufferter.

OM SÆRUDSTILLINGEN A NEW DYNASTY – CREATED IN CHINA

I særudstillingen A New Dynasty – Created in China har ARoS håndplukket 20 kinesiske samtidskunstnere i en broget buket af maleri, installationskunst, video, skulptur og fotografi. Udstillingen bryder med Vestens klichéprægede opfattelse af Kina som en Made-in-China-kultur ved at præsentere kinesernes syn på Kina. Det er de store temaer som kinesernes nationalfølelse, ytringsfrihed og hastigt foranderlige samfundskultur der løber som strømme gennem de spektakulære kunstværker.

A New Dynasty – Created in China er et visuelt, tankevækkende og inspirerende møde med Kina som supermagten ser ud i dag. Udstillingen kommer på Niveau 1 den 21. november 2015 – den 29. maj 2016. 

Yderligere information om projektet:

Pernille Taagaard Dinesen
Museumsinspektør, ARoS
D: +45 8730 6642  |  M: +45 61202193  |  T: +45 8730 6600  |  ptd@aros.dk

Amsterdam

Amsterdam

Chicago

Chicago

©ARoS 2017