ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS - en oplevelse for alle gæster

At besøge ARoS er en oplevelse. Kunsten, arkitekturen, Art Shop, Art Café og menneskene. Alene en gåtur gennem bygningen er noget specielt. Derfor tæller alle, der træder over dørtærsklen til museet nu med i det officielle besøgstal.

Kunsten er ARoS’ kerne, og kunsten kan opleves både i og uden for gallerierne. Museet investerer løbende i nye tiltag til glæde for alle, der besøger ARoS. På væggene i de åbne rum hænger kunst, i Gaden står Flora med sin møntkurv og fra Art Café kan man mærke og se byens puls. 

”På ARoS gør vi meget for at skabe forskellige oplevelser for vores gæster – både i og uden for gallerierne. De oplevelser vil vi fortsat investere i. ARoS er et meget populært hus, og i år forventer vi, at besøgstallet når op på omkring trekvart million”, siger Erlend Høyersten, museumsdirektør, ARoS.  

NY MÅDE AT TÆLLE GÆSTER PÅ

Fra januar 2015 er det ikke kun de betalende gæster på ARoS, der tæller med i det officielle besøgstal. Nu bliver alle, der træder over dørtærsklen til museet, en del af tallet.  

”Efter længere tids overvejelse ændrer ARoS nu måden at tælle gæster på. Det betyder at alle, der træder over dørtærsklen registreres som besøgende, siger Erlend Høyersten, museumsdirektør, ARoS. 

I Danmark tæller blandt andre Statens Museum for Kunst på samme måde. I udlandet gælder det for eksempel Tate Modern og The British Museum i London samt Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

”Det giver god mening at ændre måden at opgøre besøgstallet på. Dels fordi vi mener, at man kan betragtes som gæst alene ved at aflægge ARoS et besøg. Dels fordi de museer, som vi sammenligner os med, tæller på samme måde,” siger Erlend Høyersten, museumsdirektør, ARoS. 

Download pressefotos

FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

Flora på ARoS

Flora i Gaden på ARoS. Foto: Morten Fauerby

©ARoS 2017