ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS Focus

NY NORDISK UDSTILLINGSRÆKKE PÅ ARoS 

Den 7. marts 2015 slår ARoS dørene op for en ny udstillingsrække, ARoS FOCUS//NEW NORDIC, i ARoS Vestgalleriet. Udstillingsrækken retter fokus mod den nordiske samtidskunst og løber over tre år. Den præsenterer i alt ni yngre nordiske kunstnere.

"Vi ønsker at præsentere vores publikum for kunst, som de normalt ikke har adgang til. Kunst af interessante internationale kunstnere. Kunst som ikke er så kendt, men som er relevant, har appel og er vedkommende. ARoS FOCUS//NEW NORDIC er et spændende tilbud, der imødekommer publikums stadig højere forventninger, og som udvider deres horisont”, siger Erlend Høyersten, museumsdirektør, ARoS. 

NORDISK SAMTIDSKUNST FORTJENER FOKUS

På den internationale kunstscene får Norden meget opmærksomhed, og de seneste år har tendensen været, at de yngre nordiske kunstnere udstiller i udlandet, før de får mulighed i deres nordiske hjemland.

”Formålet med denne udstillingsrække er at sætte fokus på de højt kvalificerede og i nogle tilfælde allerede internationalt anerkendte nordiske kunstnere, så de også får den fortjente omtale i hjemlandet”, fortæller Lise Pennington, kurator og fungerende overinspektør, ARoS.

TRE FORSKELLIGE KUNSTNERE

I løbet af 2015 bliver udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC en præsentation af tre  kunstnere med en meget forskelligartet produktion. Udstillingen åbnes med norske Gardar Eide Einarsson og afsluttes med det svenske kunstnerpar Nathalie Djurberg & Hans Berg, der har fået stor international opmærksomhed. Mellem de to udstillinger præsenteres et ungt dansk talent, E.B. Itso, som anses for at blive én af de kunstnere, der fremover vil være med til at positionere Norden som et kunstnerisk omdrejningspunkt i internationale sammenhænge.

GARDAR EIDE EINARSSON 7. marts - 17. maj 2015

Gardar Eide Einarsson er født i 1976 i Norge. Einarsson arbejder med fundne materialer, billeder og symboler, som han konverterer til plakater, fotografier, malerier, videoer og installationer. Hans kunstneriske univers er kantet, råt, ofte sort/hvidt og har i det hele taget noget kompromisløst over sig.  Hos Einarsson mødes to billedverdener: skaterkulturens graffititypografi og den moderne kunsts stramhed. Hans kunst har referencer til det politiske, popkulturen, magtstrukturer og er institutionskritisk. Den viser handling og konsekvens, og publikum må gå på jagt i den efter mening og sammenhæng.

E.B. ITSO 13. juni - 20. september 2015

Den danske kunstner E.B. Itso er netop debuteret fra kunstakademiet i Malmö. Han arbejder indenfor et bredt felt med for eksempel fotografi, film, arkitektonisk intervention og installation. Udgangspunktet er en sensitiv registrering af vores omgivelser. Han er optaget af det oversete i og omkring byen, hvor han finder skønhed i det uopdagede, gemte og glemte. Han startede med at fotografere, da han var 15 -16 år. Dengang handlede det om at fastholde noget, før det forsvandt igen. I dag ser han sine billeder som dokumentation af folk og situationer. Simple og primitive steder og miljøer tiltrækker ham. Han færdes på steder, der for de fleste vil forekomme mystiske, ukendte og uberørte.

NATHALIE DJURBERG & HANS BERG 22. oktober 2015 - 22. februar 2016

Med udgangspunkt i særligt billedkunstner Nathalie Djurbergs (1978) personlige fantasier og forestillinger, arbejder kunstnerparret med at visualisere de ofte mindre flatterende sider af den menneskelige psykologi. Dette gør de gennem helhedsinstallationer, der består af store modellerede skulpturer, videoanimationer og stemningsmættet musik. Nathalie Djurberg og komponist Hans Berg (1978) giver i deres værker rum til frustration, angst, begær, vold og fantasi på en meget privat og symbolsk måde, som rammer ind i en særlig tidsånd, hvor fokus på individet og identiteten er i højsædet.

Udstillingsansvarlig for ARoS FOCUS//NEW NORDIC: Fungerende overinspektør Lise Penning

Hovedsponsor for hele udstillingsrækken:

Den Obelske Familiefond
©ARoS 2017