ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS opfyldte alle sine mål i 2014

Overskud for femte år i træk. Flere end en halv million gæster. Anmelderroste udstillinger. Sådan lyder hovedpunkterne i ARoS’ årsregnskab for 2014. 

Bestyrelsen for ARoS har i dag mandag den 4. maj 2015 godkendt årsregnskabet for 2014. Resultatet blev et overskud på 1,1 millioner kroner, og regnskabet viser således et økonomisk overskud for femte år i træk. Dermed er ARoS’ egenkapital oppe på 4,5 millioner kroner - et vigtigt skridt mod målet om en egenkapital på 8-10 millioner kroner.

”ARoS har opnået et fremragende resultat for 2014, og vi er glade for, at vi for femte år i træk kan fremvise et solidt overskud – et overskud som gør ARoS til et af de få museer i Danmark, der selv tjener næsten det dobbelte af, hvad museet modtager i offentligt driftstilskud. Dette skyldes ikke mindst den enorme indsats fra museumsdirektør Erlend Høyersten”, siger Carsten Fode, bestyrelsesformand for ARoS.

BESØGSTAL PÅ GODT EN HALV MILLION

I løbet af 2014 bød ARoS flere end en halv million gæster velkommen på museet. Helt præcist kom 535.916 besøgende forbi anmelderroste udstillinger som MICHAEL KVIUM – FOOLS og CARDIFFF & MILLER - SOMETHING STRANGE THIS WAY. Det besøgstal gør ARoS til det næstmest besøgte kunstmuseum i Danmark.

”Vi ser det høje besøgstal som et resultat af en meget fin vekselvirkning mellem udstillinger og det store arbejde, som ledelsen og medarbejderne udfører. Det er vi meget stolte over”, siger Carsten Fode.

FREMTIDSPERSPEKTIVER – THE NEXT LEVEL

For museumsdirektør Erlend Høyersten er ARoS’ sunde økonomi en forudsætning for, at museet kan bygge videre på de seneste års succes. Efter godt et år ved roret ser han fremad med stadig høje ambitioner om at bringe ARoS til The Next Level.

”Jeg har høje ambitioner for ARoS, og det kræver et godt økonomisk fundament. I 2014 bød vi publikum inden for til meget forskelligartede kunstoplevelser, og det samme er vi i gang med her i 2015. Lige nu er vi for eksempel ved at forberede to af efterårets store udstillinger - MONET – LOST IN TRANSLATION og A NEW DYNASTY – CREATED IN CHINA. Samtidig sætter vi i løbet af de næste par år fokus på ny nordisk kunst i udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC. Vi arbejder ihærdigt på at bringe ARoS til The Next Level ved at højne kvaliteten i alt, hvad vi gør ”, fortæller Erlend Høyersten.

Yderligere kommentarer:

Bestyrelsesformand Carsten Fode, tlf. 20197440 (efter klokken 16.00 i dag)

Museumsdirektør Erlend Høyersten, tlf. 87306632 (efter klokken 16.00 i dag)

Pressefotos af ARoS kan vederlagsfrit downloades frawww.aros.dk/presse

©ARoS 2017