ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Aarhus Festuge på ARoS

Aarhus Festuge er lige om hjørnet, og snart bugner Aarhus af festlige kulturtilbud. Sådan er det også på ARoS, der traditionen tro har lidt ekstra i kalenderen

Åbningen af den nye restaurant ARoS FOOD HALL, en pop-up udstilling med Ovartaci i M.P Bruunsgade 46 og en koncert med Mike Sheridan i det åbne rum ved Boy. Det er nogle af de kulturelle tilbud, som ARoS byder gæsterne ind til i løbet af Aarhus Festuge. 

ARoS FOOD HALL OG STREET FOOD

ARoS skyder Festugen i gang med åbningen af den nye frokostrestaurant – ARoS FOOD HALL. Maden i ARoS FOOD HALL serveres som små oplevelser ud fra tanken om social dining. Der er fokus på økologi, årstidens lokale og regionale råvarer og på produkter produceret i Urtehaven på toppen af ARoS. De små oplevelser kan nydes alene og i selskab med andre – det er hele tanken bag social dining.

I forbindelse med åbningen er der tilbud på en Småoplevelse inkl. et glas vin til 99 kroner.

I den første weekend af festugen bevæger ARoS FOOD HALL sig i ned på gadeplan og serverer street food ved den mobile disk på Officerspladsen mellem ARoS og Ridehuset.

POP-UP UDSTILLING MED OVARTACI

Kunstneren Ovartaci levede 56 af sine 91 år på Psykiatrisk Hospital i Risskov og var en bemærkelsesværdig person med en lang kunstnerisk produktion bag sig. På udstillingen præsenterer ARoS i samarbejde med Museum Ovartaci og Kähler Ovartacis store dukke-værker samt udvalgte malerier. Pop-up-udstillingen på M. P. Bruunsgade 46 er åben hver dag fra d. 28. august - 13. september kl. 12.00-18.00 – der er fri entré.

UNIK KONCERT MED MIKE SHERIDAN

Kun ganske få mestrer at spille på det yderst sjældne glasorgel Cristal Baschet. Den københavnske, elektroniske komponist Mike Sheridan er en del af denne eksklusive klub og kan frembringe fortryllende toner fra det enestående instrument. Mike beskriver selv det franske glasorgel som et instrument, der på smukkeste vis bygger bro mellem det elektroniske og det akustiske lydbillede med en klang, som emmer af mystik og eventyr.

Koncerten afholdes torsdag den 3. september kl. 19.30 på ARoS ved siden af Boy. Billetterne kan købes via ARoS’ hjemmeside og koster 75 kroner. Koncerten afholdes af ARoS i samarbejde med Nordic Dynamic. Koncerten foregår ved siden af Boy og varer ca. 30 minutter. Museets gallerier er ikke åbne under koncerten.

ROCK-KORYFÆ PÅ ARoS

Under Aarhus Festuge kan du møde et vaskeægte rock-koryfæ, når Jac Holzman gæster ARoS til Aarhussamtale d. 1. september (klokken 17.00 – 18.30). Jac Holzman grundlagde i 1950 det succesfulde uafhængige pladeselskab Elektra, hvor han præsenterede navne som Tim Buckley, The Doors, Carly Simon, Iggy Pop, Queen og mange flere. I 2011 blev han optaget i Rock and Roll Hall of Fame for sit arbejde i musikkens tjeneste. Holzman bliver interviewet af den prisvindende musikjournalist Sylvie Simmons, der begyndte at skrive om musik i 1970'erne og i dag ses som en af de bedste i sit felt. 

Billetter koster 150 kroner og kan købes via Aarhus Festuges hjemmeside. Arrangementet foregår i Auditoriet på Niveau 3 på ARoS.

I anledning Aarhus Festuge holder ARoS ekstraordinært åbent mandag d. 31. august kl. 10.00 - 17.00.

Bemærk også at udstillingen FORMEN, FARVEN, FLADEN har sidste åbningsdag søndag d. 30. august.

©ARoS 2017