ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

DIREKTØR PÅ TOPPEN I EN GOD SAGS TJENESTE

ARoS direktør Erlend Høyersten kravlede i den gode sags tjeneste op på taget af Your rainbow panorama i dag, som et led i en større aktion for at beskytte Arktis. Der sker efter offentliggørelsen af en ny global meningsmåling, der viser, at tre ud af fire ønsker et forbud mod olieboringer i Arktis. I Danmark gennemførers symbolske aktioner på kunstmuseet ARoS i Aarhus, VM-bjerget i Ørestaden og Himmelbjerget.

Meningsmålingen, som analyseinstituttet RIWI har gennemført for Greenpeace, er udført i 30 lande verden over og globalt er resultatet det samme: tre ud af fire ønsker, at politikkerne tager handling og beskytter Arktis.

”Arktis smelter for øjnene af os, og vi er nødt til at forstå, at hvis ikke vi handler nu, så risikerer vi at udløse en katastrofe. Vor tid er i mange henseender defineret gennem, at vi for første gang i verdenshistorien står foran en global udfordring og kollektiv skæbne. Derfor har jeg skrevet under på Arctic Declaration og valgt at give min støtte ved at sende et budskab fra toppen af AROS i dag ”, siger Erlend Høyersten, museumsdirektør på ARoS.

Meningsmålingerne bliver nu fulgt op af en række symbolske aktioner på bjerge og tagtoppe verden over. Allerede kl. 08 i morges besteg de første aktivister New Zealands højeste aktive vulkan Mount Ruapehu med bannere og et budskab om at beskytte Arktis. Kort tid efter lød samme budskab fra Den Kinesiske Mur, og aktionerne fortsætter hele dagen med at bevæge sig mod vest. Ud over aktionen på ARoS i dag har frivillige og aktivister gennemført aktioner ved VM-bjerget i Ørestaden og Himmelbjerget ved Silkeborg.

”Beskyttelse af Arktis handler om rettigheder til et oprindeligt folk, men det handler også om vores alle sammens jordklode. Vil vi kunne se vores børnebørn i øjnene, skal vi have mod til at handle nu”, siger Pernille Skipper, MF for Enhedslisten og underskriver af Arctic Declaration.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

ARoS’ presseafdeling: presse@aros.dk

Anne Riis: ari@aros.dk / 2888 4464

Jens Henrik Daugaard: jehd@aros.dk / 2888 4467

Bemærk: pressekontoret er lukket 1.-29. juli.

Download pressefotos (kræver kode)

©ARoS 2017