ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II
James Turrell, Milkrun III

James Turrell, Milkrun III

ARoS’ faste samling

ARoS’ samling af kunst er Danmarks ældste udenfor København. Det ældste værk er fra 1769. De første par århundreder derefter erhvervede kunstmuseet med få undtagelser alene dansk kunst. I 1960’erne købte museet de første kunstværker af udenlandske kunstnere, og siden er vægten af international kunst blevet stadig større.

Kunstsamlingen består af i alt 10.000 værker indenfor maleri, skulptur, fotografi, grafik samt installations- og videokunst.

ARoS’ kunstsamling byder på en mangfoldighed af oplevelser og fascinerende fortællinger om tidernes skiftende kunst- og menneskesyn. Samlingen viser også de store ændringer gennem tiden i kunstneres foretrukne motiver og udtryksformer. 

En rød tråd i ARoS’ kunstsamling er mennesket i centrum. I både den ældre kunst og i den nyeste er mennesket til stede i værkerne. Det er altså den menneskelige eksistens, der er på spil på tværs af tider og stilarter. Kunsten i ARoS’ samling er vedkommende, fordi gæsten kan genkende sit eget liv i mødet med kunstværkerne.

Kunsten på ARoS spænder vidt: Fra det smukke over det skræmmende, det provokerende, det tankevækkende, til det humoristiske. Men ens for værkerne er, at de skaber rum for erkendelse og nye blik på livet og på verden omkring os.

©ARoS 2017