Photobook Week Aarhus 2020

Photobook Week Aarhus er en årligt tilbagevendende fotobogsfestival i Aarhus. Festivalen er et åbent forum for diskussioner om fotobogen, og den omfatter udstillinger, talks, paneldiskussioner, bogmarked og workshops.

1. - 25. oktober på niv. 3

Books and Boxes on and by Marcel Duchamp

Billedkunstneren Mathieu Mercier genskabte i 2015 Marcel Duchamps berømte Boîte for Verlag der Buchhandlung Walther König. Den indeholdt 81 genstande (Version G) og var reduceret seks procent for ikke at blive forvekslet med originalen. Ved at udgive 3000 eksemplarer til en overkommelig pris, gjorde Mercier det ”bærbare museum” af redymaden’s opfinder tilgængeligt for så mange mennesker som muligt.

Udgivelsens salgstekst lyder som følger: ”Udgaven er baseret på en idé af Mathieu Mercier. Design og konstruktion vil blive godkendt af boet efter Marcel Duchamp, når kvaliteten er blevet undersøgt, med ønsket om at gøre "Museet i Boksen" tilgængeligt for alle. Faksimilet af ​​det "bærbare oeuvre-katalog" er i overensstemmelse med kunstnerens arbejdsmetoder”.
Denne udstilling præsenterer nogle af de mest vigtige bøger, der er udgivet om Duchamp’s boite-en –valises, inklusiv to stk. af Mercier’s faksimile.

Udstillingen er kurateret af Moritz Neumüller og Lars Blunck

Books and Boxes on and by Marcel Duchamp. Foto: Moritz Neumüller

Nadja – a Portrait of a City

Denne tematiske udstilling tilbyder en genlæsning af et af det 20. århundredes vigtigste kunstværker – bogen Nadja af den franske surrealist André Breton. Udstillingen fokuserer på Bretons brug af fotografi og på hans kunstneriske metoder og strategier, som de kommer til udtryk i repræsentationen af byen og det urbane.

Udstillingen er kurateret af Anne Elisabeth Toft.

André Breton. Nadja. Foto: Anne Elisabeth Toft

Henderson, Las Vegas 2000. Foto: Per Bak Jensen

Per Bak Jensen: Books and Catalogs

Denne udstilling fejrer den danske fotograf Per Bak Jensens fotografi. Gennem en menneskealder har Bak Jensen som eksistentielt søgende billedtænker skabt et meget personligt værk. Udstillingen samler hele hans fotografiske oeuvre i bogform.

Udstillingen er kurateret af Anne Elisabeth Toft og Jesper Rasmussen i samarbejde med Per Bak Jensen