ARoS Public

Åbningstider

Hvor

Niv. 3

ARoS Public er et sted for alle. Her kan du udforske, diskutere og få nye perspektiver på livet gennem kunsten.

Digitale stationer

Med de 3 digitale stationer: Blikfangeren, Portrætmaskinen og Kommentatorboksen kan du blive klogere på både dig selv og kunst på en underholdende måde.

De digitale stationer er udviklet i samarbejde med Local Projects.

ARoS Atelier

Atelieret er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber.

Som udgangspunkt er atelieret altid åbent. Den 3. onsdag i hver måned er der Mød kunstneren: Artist talk med den/de aktuelle kunstnere. Der er gratis adgang efter betalt entré til ARoS.

Er du interesseret i at arbejde i vores Atelier, så skriv 10-15 linjer om dig selv og din praksis og send til programplanlægger Ole G. Jørgensen i ARoS Public.

Nønne Svalholm

Flux Factory

Aktuel kunstner

Sisse Fog Odgaard

August 2020

Vil du også være en del af noget stort?

Vær med til at strikke 10.000 skygger. 

I august kommer tekstilkunstner Sisse Fog Odgaard på ARoS med sit crowd-knitting projektet 10.000 skygger. Kom og strik med og vær en del af fællesskabet. Sisse sidder klar med garn og pinde i ARoS atelier  eller begynd allerede nu, og aflever kuglerne når du kommer på ARoS.

Du finder opskrift og yderligere informationer på www.sissefogodgaard.dk

Måske har du lyst til at være ambassadør for projektet? Måske er du med i et strikkestrikkefællesskab? Hvis du vil hjælpe Sisse på vej, er det måske DIG der har lyst til at sætte gang i at strikke 1 % af af de 10.000 skygger?

Kom forbi og få en snak med Sisse.

Tidligere kunstnere i Atelier

Himherandit Productions

Juli 2020

At tale om køn

Vil du deltage i et kunstnerisk udviklingsprojekt og udforske skæringspunktet mellem performance og visuel kunst? Vil du udvikle din praksis med støtte fra kunstnerisk mentorskab?  Vil du dykke ned i Queer-perspektiver og udfordre kunstneriske og sociale normer? Hele juli afholder Himherandit Productions work shops i ARoS Atelier. Læs mere

Maria Viftrup og Rune Fjord

2020

På ARoS skulle museets åbne atelier til maj huse Maria Viftrup og Rune Fjord, som ville skabe et laboratorie for sanser, interaktion, nærhed og nysgerrighed. Det handler om at røre, smage, dufte og være tæt på hinanden – ikke lige den foretrukne cocktail i denne tid. Så vi hoppede i med begge ben og planlagde at flytte projektet ind på ARoS’ instagram-profil (ARoS Public). Digitale performances og fotodokumentation kunne vel være en løsning på udfordringen? Men kan man virkelig distribuere sanselighed gennem SoMe? Måske er kunstneres og kulturinstitutioners rolle netop i denne tid også at undersøge andre metoder?  

Anne-Sofie Overgaard

Anne-Sofie Overgaard (født 1990) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2016. I sin kunstneriske praktisk arbejder hun med vævning, installation, digital grafik og tegning. Anne-Sofie udforsker tidslighed og fortælleformer i en vekselvirkning mellem fysisk materialitet og mere immaterielle digitale processer. Hun arbejder med at blande forskellige materialiteter og æstetiske greb og trækker på viden fra forskellige tiders traditioner inden for billedkunst og tekstilhåndværk med fokus på vævning. Hvor vævning traditionelt er blevet set som et kvindehåndværk, bruger Anne-Sofie det som et kunstnerisk medie.

POPMACHÉ x COLLECTION REMIXED

Feb. 2020

Kunstprojektet POPMACHÉ gæster i slutningen af februar ARoS Public og ARoS Atelier med projektet COLLECTION REMIXED. Med hjælp fra museets gæster og billedkunstner Feline Bæk Hjermind vil de undersøge kunsten og kunstinstitutionens rolle i samtiden med udgangspunkt i ARoS’ kunstsamling samtidig med, at denne undersøgelse også danner grundlaget for løbende værkproduktion i atelieret.

I perioden 19.02.20-28.02-20 vil POPMACHÉ facilitere interaktive workshops, afholde pop-up happenings og give et indblik i deres kreative og kunstneriske praksis. Som en kulmination på projektet inviterer POPMACHÉ indenfor til en helt særlig kunstnerisk oplevelse d. 28.02.20, hvor projektets indsigter og nye værker bliver præsenteret.

POPMACHÉ er i atelieret fra kl. 10.00 -18.00 på museets åbningsdage og offentliggør løbende ændringer og aktiviteter på Facebook og Instagram 

POPMACHÉ er:

  • Karen Stenz Lundqvist
  • Anne Møller Christensen 
  • Sara Løvschall Grøntved 
  • Feline Bæk

Wunderland

Jan + feb 2020

Wunderland præsenterede projektet Horse Inside Out, som er en sanselig, interaktiv installation og performanceoplevelse. Horse Inside Out består af en skulptur/installation, der er stor nok til at én person kan bevæge sig ind gennem en sprække og rejse gennem tre rum. Værket er en hybrid af lyd, talt poesi, installationskunst, performance/dans og kinæstetisk interaktion. Akademisk forskning

Et forskningsprogram i perception og virkelighedsopfattelse udføres sideløbende af universiteter i de tre lande: Interacting Minds Centre og AU Culture and Communication i Aarhus, ISLO – Education in Dance and Somatics at Eastern Findlands Sports Institute og Reykjavík University – Arts and Education.

Manifest

2019

I november og december måned flytter det tværæstetiske Project ART WRITING ind i atelieret på ARoS PUBLIC.
Projektet har eksisteret siden 2013 i regi af Aarhus Litteraturcenter og drives af billedkunstnerne og forfatterne Trine Rytter Andersen og Lise Haurum. Det henvender sig til alle, der er interesserede i en kritisk og eksperimenterende skriftlighed, som både tør udfordre formen og tage livtag med verden og identiteten.
Under residensopholdet undersøger Project ART WRITING, sammen med billedkunstnerne Tanja Nellemann Kruse og Lise Skou, hvorfor vores samtid er så fyldt med nye MANIFESTER.
Hvad er det i vores tid, som kalder på ’den flammende skrift’ og hvordan forholder vi os til den? Hvad er aktivisme? Hvad vil det sige at være aktivist? Hvordan kan vi alle være aktivister på forskellige niveauer og hvordan skriver du dit eget MANIFEST?
Sæt også et stort X i kalenderen lørdag d. 30. november, hvor MANIFESTET belyses fra flere vinkler ved et heldagssymposium på Åbne Scene på GODSBANEN. Her afvikles tre super-spændende præsentationsrunder med forskere, aktivister og kunstnere, som taler brændende varmt om: manifest og revolte, krop og feminisme og planeten og arterne.

Nønne Mai Svalholm

Okt. 2019

Unders resides-perioden i ARoS Atelier arbejder koreograf og iscenesætter Nønne Mai Svalholm på et nyt koreografisk værk med titlen PRIMUS (BEGYNDELSE), som undersøger begrebet skabelse. Soloperformer Sisse Lunøes alder og erfaring (69 år), tilbyder beskueren et nyt perspektiv på kamp og skabelse, som rækker ud over den biologiske skabelse og tænkes ind i flere forskellige sammenhænge.

Siden 2015 har Svalholm arbejdet med at iscenesætte den erfarne, ikke kultiverede/ikke- professionelt skolede krop. PRIMUS bygger videre på erfaringer fra Lunøes soloarbejde i værket CIRCUIT, der er en refleksion over aldring (2016). Udviklingsperspektivet ligger fortsat i eksperimentet med sammenstilling af krop og objekt - denne gang er objektet heliumballoner.

Premiere på PRIMUS torsdag 16. april, 2020 Åbne Scene, Godsbanen

Koreograf/iscenesætter: Nønne Mai Svalholm

Danser: Sisse Lunøe

Dramaturg: Ida-Elisabeth Larsen

Komponist og lyddesigner: Olga Szymula

Film /foto: Michael Dinesen

Flux Factory

2019

Virgile Novarina og Walid Breidi

2019

Kunsterne Virgile Novarina og Walid Breidi er i Århus for at opføre værket Sleep in the City, under IOT Festival-ugen (Internet of Things) i juni 2019. Virgile og Walid arbejder i atelieret på ARoS Public fra d. 22. maj til den 22. juni 2019.

Kunstværket bliver en serie af unikke videoer, som vises på skærmen rundt om i Aarhus fra aften til morgen fra d. 15. til d. 22. juni. Videoer taget af byen i dagslys bliver genskabt og transformeret i realtid af hjernebølger fra artisten Virgile Novarina og hjernebølger fra en gruppe af 'Smart Sleepers' her i Aarhus.

Iris Bakker

2019

Iris er uddannet interaktionsdesigner, og har arbejdet som kunstner med en lang række events, udstillinger, workshops og undervisning. Det interaktive element i kunsten er centralt for Iris, som arbejder med portræt tegning. Det er nysgerrigheden for mennesker, der driver - processen er det intense møde og en lang række benspænd, hvilket resulterer i upolerede værker. I atelieret eksperimenterer hun med forskellige tegnemetoder.

Ruth Crone Foster

2019

Ruth Crone Foster er en visuel historiefortæller, der har hjemme i kollagens univers. Ligesom en forfatter nøje udvælger ord til sin fortælling, håndplukker Ruth visuelle elementer, der kan fortælle netop den historie, hun har på sinde.  Ruths kollager er spækkede med inspiration og rummer samtidig en ro i både farvevalg og komposition. Der er noget til ethvert øje, fordi hun arbejder i spændet mellem det tæt pakkede og det atmosfærisk luftige – det stramt komponerede og det organisk sammensatte.

Se mere om Ruth Crone Foster

Sophia Ioannou Gjerding

2019

Sophia vil på residencyet producere dele af et filmværk med arbejdstitlen Homage to Airway. Værket skal vises på en udstilling i Odense, august  2019. Hun er i startfasen af produktionen.

Første uge af residency vil hun storyboarde, researche og gøre rummet klar til produktionsdage, som vi foregå i de sidste 3 uger. Lars Hemmingsen vil også være i atelieret sammen med Sophia i de to midterste uger. Lars kommer fra animationsskolen i Viborg og er også animator.

Se mere om Sophia Ioannou Gjerding

Holger Højbjerg

2019

Holger Højbjerg (f. 1989) dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi i 2018 med en afgangsudstilling på Kunsthal Aarhus. Derudover er Højbjergs værker senest blevet vist på Code Art Fair 2019 og Art Herning 2019. Højbjerg er bl.a. repræsenteret i Aalborg Kommunes- og Statens Kunstfonds samlinger.

Rune Fjord

2018

Kreativ direktør Rune FjordKunstner & Designer. Atelieret vil blive omdannet til en slags Art lab hvor forskellige former for konsistens vil blive undersøgt og arbejdet med.

ARoS Studios

ARoS Studios består af tre værksteder, der bruges til undervisningsforløb og forskellige andre aktiviteter for børn og voksne i hverdagen samt familieaktiviteter i weekenden. ARoS Studios rummer også et garderobeområde og Madkassen, hvor institutioner kan spise deres medbragte mad.

Action painting i ARoS Studios

ARoS Salon

ARoS Salon er et rum med mange muligheder. Salonen huser en række af vores faste arrangementer som fx Livemagasinet og Tirsdagskunst. Se de kommende arrangementer i kalenderen eller sving forbi næste gang, du er på ARoS

ARoS Auditorium

ARoS Salon

ARoS Auditorium

ARoS Auditorium er stedet, vi viser film, spiller podcast, inviterer til foredrag, koncerter, temadage, konferencer og debatter. Når der ikke er programsat aktiviteter, kan man opleve videoværker fra ARoS´ samling efter eget valg.

ARoS Public - det første år