Same difference – MusicCityAarhus22

Dato

Hvornår

Hvor

Salon niv. 3

Under mottoet “Let ́s come together” vil vi med projektet ”Same difference – Vi spejler os i hinandens forskelligheder", tage publikum med på tre musikalske rejser. Alle tre med dette fælles omdrejningspunkt: at dykke ned i fortællinger omkring det, at være menneske, og indse at vi alle er del af noget fælles større.

Sammen vil vi hylde diversiteten som en styrke, samtidigt med at vi styrker hinandens udvikling som artister med hver vores meget forskellige kulturelle musikalske og erfaringsmæssige udgangspunkter. For vi kommer fra tre vidt forskellige steder.  

idaBjörg har både russiske og islandske rødder og er som kunstner baseret i Århus. Hendes musiske univers kredser om den eftertænksomme voksenpop.

Dansk-tyske Lalou er baseret i Odense og har bygget sit eget musiske univers af en crossover mellem pop, jazz og worldmusik med eksistentielle temaer som hovedfokus. Både Ida og Lalou har hver deres band, de normalt optræder med, men nu kommer de altså solo.

Hollywood songwriteren Alan Roy Scott (US, og snart Sverige) vil faktisk allerhelst kendes som “The man behind the scenes”, som han kalder det, idet hans musikalske virke mest er baseret på sangskrivning til andre artister. Både i forbindelse med Eurovision Song Contest såvel som større, internationale artister. Ganske blød pop er det, han præsenterer.  

Fælles for os tre artister er bevidstheden om, at jo mere vi giver af os selv, jo mere kan andre spejle sig i os og vi i hinanden, uanset om det er sange skrevet til store internationale artister, sange skrevet på baggrund af tekster fra psykisk sårbare, sange, der kredser om kvindefortællinger eller sange, baseret på vores egne erfaringer med at insistere på et liv som kreativt skabende menneske.  

Til dette event optræder alle solo, og præsenterer de rå versioner af sange, som I ellers vil møde i en anden sammenhæng. 
Koncerterne vil give publikum et indblik i de historier der ligger til grund for vores sange, ligesom publikum inviteres til at deltage aktivt ved at stille spørgsmål og kommentere på fortællingerne. Sammen vil vi komme nærmere svarene på spørgsmål som: Hvor kommer alle de sange fra? Hvad er deres funktion? Hvorfor gør vi det, vi gør? Hvorfor gør det så godt at skrive, spille og ikke mindst opleve musikken sammen? Hvad er det, der skaber magien og det helt særlige fællesskab ved at opleve livemusik?  

Gratis efter betalt entré.
Begrænset antal pladser efter først til mølle.