UDSOLGT / Foredrag

UDSOLGT / Hypermoderne – foredrag om Franciska Clausen

Dato

Hvornår

Hvor

Niv. 3, Auditoriet

I dette foredrag fortæller kunsthistoriker Inge Lise Mogensen Bech om den i dansk sammenhæng enestående og centrale avantgardekunstner Franciska Clausen (1899-1986).

Kunsthistoriker Inge Lise Mogensen Bech har været faglig konsulent på udstillingen Franciska Clausen – Hele billedet. Hun er desuden forfatter bogen af ”Franciska Clausen”, som udgives af Strandberg Publishing i forbindelse med udstillingen på ARoS. 

Clausen uddannede sig i Tyskland og Paris i 1920’erne og hørte til i det internationale netværk af kunstnere, som udforskede den abstrakte kunsts muligheder. Efter en kort introduktion til kunstnerens biografi fortælles med udgangspunkt i kunstnerens værker om de kunstområder, som hun udfoldede sig indenfor.

Hun var ikke blot avantgardekunstner med et helt abstrakt formsprog og en genstandsnær maskinæstetik, men udfoldede også sine evner som fx plakattegner og portrætmaler. Samtidig var hun kvinde, hvilket fik betydning for hendes muligheder og den måde hun blev opfattet på i danske kunstnerkredse og i samtidens kunstkritik og senere i kunsthistoriens fortællinger.  

Foredraget introducerer ARoS store udstilling om kunstneren og giver desuden nye perspektiver gennem inddragelse af værker og arkivhistorier, som ikke vises på udstillingen.  

50. kr + entré til museet.

Køb billet her