Foredrag og koncert med Simon Løffler Animalia III

Hvornår

Hvornår

Hvor

Niv. 3

Kom til ARoS Auditorium, niv. 3 og få udbredt fortællingen om kunstneren og det særlige livsstykke, Knud Viktor eller hør komponist Simon Løfflers Animalia III i enerum med performeren

Magnus Kaslov, museumsinspektør og kurator for udstillingen Bjerget Synger på Museet for Samtidskunst i Roskilde i 2019 vil denne eftermiddag holde et foredrag om Knud Viktor, som kunstner og et helt særligt livsstykke.
Forskerholdet bag LoSonnante vil herefter udbrede fortællingen og indvie besøgende i apparatets sensibilisering af Knud Viktors værker - hvor lyde ledes igennem knoglerne og ind i det indre øre. Oplægget handler om, hvordan ny teknologi helt kan ændre vores opfattelse og oplevelse af en lyd
Kom og oplev en intimkoncert med et af Simon Løfflers dyreværker. Animalia III, der kun en gang tidligere har været opført, lægger lyd til og imiterer en elefants øjenvipper, der blinker.
Eventet er en del af projektet Lydmaler Knud Viktor – mellem teknologi og natur, der hylder den danske billedkunstner Knud Viktors livsværk. Han levede i pagt med naturen, og registrerede lydene omkring sig med mikrofon i stedet for pensel. Værkerne låner os kunstnerens ører og skærper opmærksomheden på verden.