Finissage: Efemeriske lydskulpturer

Hvornår

Hvornår

Hvor

Niv. 3

Sébastien De Pertat & Thomas Bonnenfant; Festival Digital N[Art]atives, 2019, Grenoble (France)

Kunstneren Knud Viktor ønskede at hans værker skulle opleves rumligt, med en særlig dybde - på samme måde som han selv hørte lydene fordelt i landskabet.

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST
Tidens svar i 1970’erne var kvadrofoni. Knud Viktor udtænkte derfor og byggede selv sin kvadrofoniske mixer - Tetramix, som står udstillet på niv. 3. Med den skabte han centrale lydmalerier og værker, som kunne spille ud af fire højtalere. Denne aften er sidste chance for at opleve disse - Knud Viktors værker skulpturelt og kvadrofonisk på ARoS.
I et ugleredeskulptur i menneskestørrelse høres Le Petit Duc, hvis man som lytter sætter sig ned i øre- og øjenhøjde af reden. Bambushøjtalere med Les Petits sons står plantet i jord og kan lyttes til, som igennem et konkylie. På samme måde bliver vi opmærksomme på at jordforbindelse, når vi oplever den franske "bjælkehøjtaler" LoSonnante afspille udvalgte passager fra værket Les Éphémères (éphémère betyder “noget der kun lever i ganske kort tid” - som f.eks en døgnflue).
Arrangementet er en Finissage for lydskupturerne og de kunstneriske bidragydere til Lydmaler Knud Viktor på ARoS. Med et glas vin i hånden, kan besøgende for sidste gang lytte til de efemeriske lyde, før de slukkes og forsvinder