Danmarkspremiere: Images VII

Hvornår

Hvornår

Hvor

Niv. 3

Images VII (1980) er skabt af lydmaler Knud Viktor. Med sin kunst gav han naturen en stemme, og fra midten af 60'erne til midten af 80'erne skabte han sine mest centrale lydværker.


Images VII er ét ud af ti lydmalerier og udtryk for en livslang lytten til en truet natur. Det bevæger sig hen imod det sidste i rækken, Images X, som udtrykker menneskets ødelæggelse af naturen. Det syvende lydmaleri, der slut april kan opleves i Danmark, er en kommentar til måden, vi behandler vores klode på
I 2019 blev det opført i Paris’ Maison de la Radios største koncertsal med plads til 800 mennesker. Nu bliver det opført på ARoS - i sammenhæng med foredrag, oplæg og koncerter - for første gang på dansk grund.


Danmarkspremieren er en del af projektet Lydmaler Knud Viktor – mellem teknologi og natur, der hylder den danske billedkunstner Knud Viktors livsværk. Han levede i pagt med naturen, og registrerede lydene omkring sig med mikrofon i stedet for pensel. Værkerne låner os kunstnerens ører og skærper opmærksomheden på verden.