Foredrag

Symposium om fotokunst

Symposium om fotokunst

Dato

Hvornår

Hvor

Auditoriet

Med symposiet “Manifold – contemporary photographic perspectives from India”, inviterer Galleri Image i samarbejde med ARoS til en spændende dag i fotografiets navn.  Her vil en række kunstnere, akademikere og kuratorer fra vidt forskellige udsyn dele deres ekspertviden om kunstfotografi og om indisk samtidskunst mere generelt, belyst både fra et indisk og dansk perspektiv.

Symposiet afholdes i forbindelse med ARoS' udstilling World in Focus og gruppeudstillingen Manifold – contemporary perspectives from India, der vises på Galleri Image fra d. 23. august til d. 20. oktober. Udstillingens kurator, Arko Datto, samt et nøje udvalgt udsnit af kunstnerne bag udstillingen, vil være blandt dagens oplægsholdere.  

I det engelske sprog indebærer ordet ”manifoldmangfoldighed, overflod og variation.  Det er også det ord, man i matematisk fysik bruger til at beskrive ”mangfoldighedens dimension”, hvor komplicerede strukturer kan udtrykkes og forstås i form af geometriske rum i mindre skala, som på et atlas. Ligesom udstillingen, tager dette symposium udgangspunkt i indisk samtidskunst og fotografi ud fra de mange måder hvorpå man kan forstå og fortolke mangfoldighed ud fra alt hvad ”manifold” begrebet rummer. 

Gratis med årskort eller efter betalt entré.

Galleri Image er en ikke-kommerciel kunsthal for kamerabaseret kunst, der blev stiftet i Aarhus i 1977 som Nordens første såkaldte “fotogalleri”. Du kan læse mere om Galleri Image på www.galleriimage.dk