ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Isaac Julien (2)

Isaac Julien: Western Union Series no. 8 (Sculpture for the New Millennium), 2007. Duratrans image in lightbox. 120 x 300 cm. 47 1/4 x 118 1/8 in. Courtesy of the artist and Victoria Miro, London

Isaac Julien -Western Union: small boats

3. februar 2018 - 27. maj 2018

★★★★★ - Århus Stiftstidende
★★★★ - Jyllands-Posten
★★★★ - Nordjyske

Den anerkendte britiske instruktør og filmkunstner Isaac Julien er den første kunstner, som ARoS præsenterer i den nye serie i Focus-galleriet. I 2018 skifter vi til et andet fokus end det nordiske, hvor vi ønsker at åbne horisonterne og udvide sanserne. Serien hedder Intermezzo og viser kunst, hvor perceptionen og forståelsen af kunstværkerne sker gennem mere og andet end synssansen. Kunstnerne i denne serie arbejder blandt andet med en sanselig rumlighed af en mere omfavnende karakter.

OM UDSTILLINGEN

Isaac Julien (f. 1960) viser, i et helt omsluttende blåt rum, sit tre-skærms-værk Western Union: small boats fra 2007. Værket har vundet utallige priser og skildrer den flygtningekrise, der har udfoldet sig i Europa de seneste år, hvor særligt den syditalienske ø Lampedusa er blevet kendt som et sted, der modtager flygtninge. Øen er på grund af sin skønhed samtidig et yndet turistmål. Selv om værket er skabt for ti år siden, er problematikken stadig højaktuel og mindst lige så presserende, som den var i 2007.

Billederne har en forførende magi, der gør, at man tryllebindes af filmens skønheden. Det tager lidt tid, før man opdager den historiske bevidsthed, de dokumentariske elementer og det politiske bid der også er i hans filmværker.

bner lrdag d. 3. februar: Isaac Julien - Western Union: small boats. I udstillingen prsenteres tre-skrms-vrket...

Opslået af ARoS Aarhus Art Museum på 2. februar 2018


PRISER OG KATALOG

Isaac Julien har modtaget en lang række priser. I februar 2018 fik Julien titlen CBE (Most Excellent Order of the British Empire), som er en af de største udmærkelser, man kan opnå i England. Derudover var han i 2001 nomineret til Turner-prisen, og modtog i 2017 Charles Wollaston Award fra Royal Academy of Arts, London.

Til udstillingen udgives et katalog med introducerende tekst af overinspektør Lise Pennington og en fagfællebedømt tekst af lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet Anne Ring Petersen.

Kataloget koster kr. 79.- og kan købes online her

Udstillingsansvarlig: Lise Pennington, overinspektør, ARoS. 

Isaac Julien , Western Union -Small Boats , 2007, Five -screen Projection , 16mm Film Transferred To Digital , Colour , 5.1 Surround Sound ,©2017 The Royal Academy Of Arts . Photography  Marcus Leith

Isaac Julien: Western Union: Small Boats, 2007. Five-screen projection, 16mm film transferred to digital, colour, 5.1 surround sound, 18’22’’. ©2017 The Royal Academy of Arts. Photography: Marcus Leith

Udstillingen er muliggjort med støtte fra:

Sponsorer

©ARoS 2017