ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Formen – Farven – Fladen 

Særudstillingsgalleriet niv. 5, 27. marts – 30. august 2015

★★★★★ - Kristeligt Dagblad
★★★★  - Jyllands-Posten
❤︎❤︎❤︎❤︎ - Politken

Udstillingen Formen – Farven – Fladen er en nytænkende iscenesættelse af de kunstværker fra ARoS faste samling, som karakteriseres ved at demonstrere billedkunstens fascination af det non-figurative. I en broget buket af maleri, skulptur og installationskunst sætter udstillingen fokus på former, på farver og på flader. 

Den non-figurative kunst opfattes af mange som en kunstnerisk stilart, der lukker sig om sig selv ved ”ikke at forestille noget”. Hvad de færreste ved er, at de geometriske former og klare farver oprindeligt var stærkt funderet i virkeligheden. Disse kunstværker havde nemlig til formål at konstruere en ny verden efter 2. Verdenskrigs havde bombet Europa i grus. Kunsten havde et socialt potentiale og skulle revolutionere livet ved at være den væsentligste byggesten i en ny og bedre tilværelse for mennesket.

Formen – Farven – Fladen trækker tråde til designkulturen ved at sidestille de udstillede værker med forskellige brugsgenstande. Udstillingen formidler, hvordan den non-figurative billedkunst har påvirket menneskets måde at tænke, leve og indrette sig på i dag.

Udstillingen bliver til i samarbejde med:

&tradition _logo _black


Paustian -logo

Thorsen M07logoKva ̈num _rgb _grå'
 

Gaggenau _09_black


NPS Logo

Radio Loftlogo


Formen, Farven, Fladen er nu ben for publikum. Udstillingen er en opstning af ikke-figurative vrker fra ARoS faste...

Posted by ARoS Aarhus Museum of Modern Art on 29. marts 2015

Franciska Clausen Penture Murale 1930

Penture Murale, Franciska Clausen, 1930

©ARoS 2017