ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Wes Lang _The Whitman Variations _2011 Foto Ole Hein Pedersen

WES LANG - THE STUDIO

29. marts - 7. september

Den amerikanske kunstner Wes Lang (f.1972) arbejder i sin kunst med ikoner inden for den amerikanske ’biker’-kulturs visuelle univers, som f.eks. pin-up-piger, motorcykler og tatoveringer. I alt fra tegninger til maleri, motorcykler og rolex-ure, trækker han på ikoniske referencer til rock n’ roll, tatoveringsæstetik, livet på landvejen og den amerikanske historie og bruger disse i et både personligt og et nationalt identitetsprojekt.

UDSTILLINGEN ’THE STUDIO’

Udstillingens overordnede greb er, at ARoS overflytter hele Wes Langs atelier – eller ’studio’, som han selv kalder det – til museet.  Væggene i den store fabrikshal i L.A., Wes Lang bruger som sit atelier, er plastret til med tegninger og objekter der kribler og krabler fra gulv til loft i både store og små tableauer kittet sammen med malingrester. Væggene og rummet bliver på den måde til kæmpecollager, hvor pletter på gulvet, playboymagasiner og lænestolen smelter sammen med kutteklædte skellet-tegninger, indianer-malerier, hestehår, flag, blomsterbuketter eller kohorn.   

Med udstillingen får publikum en unik mulighed for at kigge ind i kunstnerens ’private rum’, atelieret, der til alle tider været omgærdet af forestillinger og myter. Ofte italesættes atelieret som det sted, hvor den kunstneriske identiet bliver undfanget, som det sted, hvor kunsten bliver til. Det er her kunstneren skaber og vedligeholder sin selvforståelse og det er et sted, hvor man kan opleve at komme helt tæt på både kunsten og på mennesket bag, i dette tilfælde ’Wes Lang’. Men det er også et sted hvor både kunstneren selv, galleristerne og andre kunstkyndige er med til at vedligeholde og reproducere myterne om kunstnerens rolle og kreative identitet.
©ARoS 2017