ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Michael Kvium - Fools

11. oktober 2014 – 15. februar 2015

6stjerner - Kristeligt Dagblad
5hjerter 01 - Politiken
4stjernerB - Jyllands-Posten
4stjernerB - Århus Stiftstidende

Da den markante danske billedkunstner Michael Kvium gæstede ARoS med udstillingen Jaywalking Eyes i 2006, blev præsentationen en af de bedst besøgte i museets historie. I alt 132.000 gæster strømmede til for at opleve Kvium og hans karakteristiske kunstneriske udtryk.

Det er med stor glæde, at ARoS endnu en gang præsenterer en stor soloudstilling med Kvium – denne gang med maleri-serien Fools bestående af omkring 200 enkeltstående malerier i formatet 30 x 30 cm af ansigter fra Kviums genkendelige karaktergalleri. Billedserien har engageret Kvium siden starten af 1990’erne, og det er en serie, som han endnu ikke ser sig færdig med. 

TRAGIKOMISK OG GROTESK

I Kviums symbolladede kunst konfronteres vi med menneskets dårskaber. De androgyne og deforme figurer repræsenterer et menneskesyn, der vedrører os alle uanset køn, alder og social kapacitet. Serien Fools er ingen undtagelse. Med tragikomiske og groteske udtryk står rækken af malerier som kompromisløse portrætteringer af det tåbelige menneske og vores eksistentielle levevilkår. 

De tilbagevendende motiver i Kviums kunst; kraniet, ægget, bindet for øjnene og citronen, der bittert minder os om menneskets afmålte dage, optræder også i Fools-serien. I øjenhøjde møder vi disse mange ansigter, der inviterer os med ind i de dybeste afkroge af det menneskelige sind.

PÅGÅENDE DIALOG

Den pågående dialog mellem kunstværk og betragter, som serien Fools afstedkommer, vil danne afsæt for udstillingens arkitektoniske ramme. Rækken af malerier vil således iscenesættes, som var Michael Kviums mange ansigter teatralske aktører, der møder os på en scene. Det uomgængelige spørgsmål opstår: hvem performer for hvem? - kunstværk eller museumsgæst?

Udstillingen bliver til i samarbejde med

Cac
Knud

Stiftenlogo

 Philips -ordmærke _96dpi _RGB

 Keflicologo

Logo _stor

161 (fool), Michael Kvium

161 (fool), Michael Kvium. Galleri Franz Pedersen

167 (fool), Michael Kvium

167 (fool), Michael Kvium. Galleri Franz Pedersen

#arosfools på Instagram

©ARoS 2017