ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II
Jesper Just: Intercourses

Jesper Just - APPEARING / INTERCOURSES

29. maj – 19. oktober 2014

★★★★ -  Børsen

Gennem de seneste ti år har den danske videokunstner Jesper Just (født 1974) opnået international anerkendelse for sine korte filmiske værker, der med teknisk præcision og skønhed er fortællinger om menneskelige relationer og følelser.

I maj 2014 åbner Just sin hidtil største museumsudstilling på ARoS, hvor både tidlige og nyeste videoværker vil blive vist i en unik iscenesættelse, der strækker sig over et 1300 m2 stort udstillingsareal.

HOLLYWOOD REVISITED

Siden Just i 2003 dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, har han skabt en lang række fascinerende videoværker. I sin brug af filmmediet spiller Just på Hollywood-filmens formsprog, æstetik og visuelle koder, men tvister og fordrejer klichéerne. Modsat den kommercielle films letbegribelige plot oplever man i Justs film ofte et fravær af moraler og forklaringer. 

STEDET SOM HOVEDPERSON

For Just spiller det sted, hvor handlingen udfolder sig, en altafgørende rolle. Om det er havnekajen, parkeringshuset eller motorvejssammenfletningen, virker det fysiske miljø forstærkende på karakterernes følelser. Det er ikke mindst tilfældet i Justs seneste videoværk, den femskærmede totalinstallation Intercourses skabt til den danske pavillon på den 55. Venedig Biennale i 2013.

DANMARKSPREMIERE

I Justs særudstilling på ARoS vil man kunne opleve danmarkspremieren på Venedig projektet Intercourses. Handlingen udspiller sig i en forstad til den kinesiske by Hangzhou, der er en arkitektonisk kopi i størrelsesordenen 1:1 af den franske hovedstad, Paris. I et poetisk filmisk sprog iscenesætter Just her tematikker om kulturelle tilhørsforhold, globalisering og den supermoderne by.

Særudstillingen JESPER JUST  - APPEARING / INTERCOURSES visualiserer, hvorledes Just i det forgangne årti har udviklet sit gådefulde billedsprog og lagt nye dimensioner til kunstfilmgenren.

Udstillingen bliver til i samarbejde med:

Logo ISO_SG_m _payoff _1 

 

YTONG

  

    AVCenter   

Skærmbillede 2014-04-23 Kl . 14.45.39 sparnordfonden  

Solar

NW_LOGO 
Sirens of Crome, 2010 , Jesper Just

Sirens of Crome, 2010, copyright ©Jesper Just, 2010

A Voyage in Dwelling, 2008, Jesper Just

A Voyage in Dwelling, 2008, copyright ©Jesper Just, 2008

This Nameless Spectacle, 2011, Jesper Just

This Nameless Spectacle, 2008 copyright ©Jesper Just, 2012


©ARoS 2017