ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II
Ebbe Stub Wittrup: Devil's Bridge #2

Devil's Bridge #2, 2009, Ebbe Stub Wittrup

Ebbe Stub Wittrup - The Third Room

16. maj – 14. september 2014. ARoS Vestgalleriet

❤︎❤︎❤︎❤︎ - Politiken

Er du overtroisk? I tusindvis af år har vi mennesker følt os draget af uforklarlige fænomener og sagnomspundne fortællinger, hvad enten de optræder i litteraturen eller er koblet til specifikke steder, kulturer og religioner. I løbet af de sidste 10 år har billedkunstner Ebbe Stub Wittrup (f. 1973) beskæftiget sig med overtro og mytedannelse, optiske illusioner og mind tricks i sin kunst. Med inspiration fra psykologien, teosofi, gestalt- og farveteorier udfordrer og forstyrrer han vores logiske og rationelle omgang med verden. "Skal opleves!" - Børsen


I sine værker kombinerer Stub Wittrup forskellige videnskabelige teorier, historiske og litterære referencer, med vores forestillinger om det overnaturlige. Hans værker knytter sig ofte til faktiske steder omgærdet af mystik og med mulig rod i virkelige historier. De indebærer som oftest et ekstra betydningslag – en slags tredje rum – koblet til det ukendte.

Udstillingen Ebbe Stub Wittrup – THE THIRD ROOM bliver kunstnerens hidtil største soloudstilling. Den inkluderer et bredt udvalg af værker – både film, dias, skulptur og fotografi – fra tidligere værkserier til helt nye.

EN GÅDEFULD REJSE

Fra surrealisten André Bretons hotelværelse i Paris over mystiske djævlebroer i Sydeuropa til en gådefuld ø i det nordlige Skotland tages vi med på en forunderlig rejse, hvor virkelige og uvirkelige fænomener mødes. I filmserien Mary Rose – A Play in Three Acts (2011) fortolker Stub Wittrup J.M. Barries gyserfortælling om pigen Mary Rose, der på mystisk vis forsvinder, først i 21 dage og senere i flere år, hvorefter hun vender tilbage uden erindring om, hvor hun har været og uden nogle tydelige tegn på ældning. I den fotografiske serie Eight Cards (2011) har Wittrup taget afsæt i psykoanalytikeren Max Lüschers personlighedstest, som var en udbredt psykologisk metode i 1970’erne. Testen indebar otte farvekort, som den enkelte, der lod sig analysere, skulle lægge ned i en bunke på bordet i en tilfældig rækkefølge, hvorefter psykologen kunne afkode personens sindstilstand ud fra den (ubevidst) valgte rækkefølge. I Eight Cards har Wittrup omdannet de forskellige sindstilstande, som kortbunkerne repræsenterer, til en række smukke, digitale farveportrætter.

STEMNINGSFULD ISCENESÆTTELSE

Ebbe Stub Wittrup – THE THIRD ROOM vil blive iscenesat på en teatralsk og stemningsfuld måde med kraftig belysning og korridorer af gardiner, man skal igennem, når man bevæger sig fra ét rum til ét andet. Gardinerne vil fungere som en slags passager ind til et nyt og ukendt sted – et tredje rum – mellem myte og virkelighed, det bevidste og ubevidste, det synlige og ikke synlige.

Udstillingsansvarlig: Museumsinspektør Maria Kappel Blegvad.

Udstillingen bliver til i samarbejde med:

Kvadrat

statenskunstfond

Ebbe Stub Wittrup - THE THIRD ROOM.

Ebbe Stub Wittrup - THE THIRD ROOM. Foto: ©Anders Sune Berg

Ebbe Stub Wittrup - THE THIRD ROOM.

Ebbe Stub Wittrup - THE THIRD ROOM. Foto: ©Anders Sune Berg

Ebbe Stub Wittrup - THE THIRD ROOM.

Ebbe Stub Wittrup - THE THIRD ROOM. Foto: ©Anders Sune Berg

Mary Rose. A Play in Three Acts, 2011. Ebbe Stub Wittrup

Mary Rose. A Play in Three Acts, 2011, Ebbe Stub Wittrup

Ebbe Stub Wittrup Eight Cards_2011

Eight Cards, 2011, Ebbe Stub Wittrup

©ARoS 2017