ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

PER KIRKEBY - SAMLINGEN

15. december 2012 – 1. april 2013

Blandt de bedst repræsenterede kunstnere i ARoS´ samling er Per Kirkeby. Samlingen vises nu i fuld skala – fra 1960´ernes pop-art billeder, akvareller fra Grønland, monotypier til de senere meget store malerier. 
Per Kirkeby er en eftertragtet kunstner, og fra hele verden er der efterspørgsel på hans værker til store udstillinger. Alene i det seneste år har ARoS udlånt hovedværker af Per Kirkeby til udstillinger i både Athen, Bruxelles, Duisburg, Washington, foruden en række udstillinger herhjemme, senest på Ordrupgaard. Vi synes derfor, at vores gæster også skal have mulighed for at se en udstilling med hovedværker fra vores egen Per Kirkeby samling.

UDSTILLINGENS FEM RUM


Udstillingen er bygget op omkring fem rum med fokus på forskellige dele af Per Kirkebys udtryksformer.
I det første rum præsenteres de tidlige Pop-art billeder fra 1960’erne, karakteriseret af brugen af silhuetfigurer, stakit-motivet til adskillelse, huset og hulen, og som oftest malet i formatet 122 x 122 cm.

I dette rum præsenteres desuden 2 nyerhvervelser til samlingen. Per Kirkeby eksperimenterede meget med sit arbejde, og i et siderum vises tegninger, overmalinger, collager og bemalede udklip fra ugeblade. Det næste rum er domineret af de store monotypier fra 1991, der er unika-værker fremstillet ved hjælp af en særlig trykteknik og bearbejdning. Kirkeby, der oprindeligt er uddannet geolog, har deltaget i flere ekspeditioner til Grønland, der har sat store spor i hans kunst. I et særligt rum vises hans Grønlandske motiver. Det femte rum er det store rum, hvor Per Kirkebys voldsomme og kraftfulde malerier, bl.a Nach der Abnahme og Cossus Ligniperda bliver præsenteret.

Tidens Kvinder, Per Kirkeby 1964

Tidens Kvinder, Per Kirkeby, 1964

WW, Per Kirkeby, 1966

WW, Per Kirkeby, 1966

©ARoS 2017