ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

PAS DE DEUX ROYAL - ET KUNSTNERISK MØDE

Det er med stor glæde og stolthed, at ARoS præsenterer den enestående udstilling PAS DE DEUX ROYAL – Et kunstnerisk møde, med Danmarks kreative regentpar

12. oktober – 2. marts 2014

Stiften 5stjerner Jyllands-Posten
Stiften 5stjerner Kristeligt Dagblad
Skærmbillede 2013-10-15 Kl . 15.51.05 Berlingske Tidende

Udstillingen omfatter godt 150 værker udvalgt i nært samarbejde med H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen. I udstillingen indgår såvel ældre som helt nye kunstværker, og de kunstneriske temaer er opdelt i 10 gallerier på i alt 1.000 kvadratmeter.

Udstillingen PAS DE DEUX ROYAL – et kunstnerisk møde er iscenesat som en retrospektiv dialog mellem Dronningens og Prinsgemalens mangfoldige værker, og museets gæster inviteres indenfor i et univers fjernt fra Regentparrets traditionelle og repræsentative virke.

PAS DE DEUX ROYAL

I udstillingen møder vi Dronningen som landskabsmaler, men kan også opleve kirketekstilerne, teatrets store scenografier samt de sirlige découpager, som gennem årene har engageret Majestæten og skærpet det kreative talent.

Hos Prinsgemalen er det skulpturen og poesien, der igen og igen finder nye udtryk i de fantasifulde bronze- og marmorfigurer og i det poetiske flow af ord.

I udstillingens gallerier visualiseres det, hvorledes Dronningen og Prinsgemalen har delt et langt liv sammen og med kreativt talent visualiseret deres fælles oplevelser på hver deres måde og i forskellige medier. Dronningen er således optaget af den storslåede natur og tildeler aldrig figuren en plads i sin kunst, mens Prinsgemalen altid fokuserer på dyre- og menneskekroppen i sine skulpturer, og med en hyppig anvendelse af ordene ”du” og ”jeg” i sine digte betoner de menneskelige relationer.

Med temaer som naturen, kærligheden, fantasien og det religiøse er Regentparrets mange-facetterede kunst fyldt med vekslende stemninger og udtryk. Under ti overskrifter til udstillingens ti afsnit indgår Dronningens og Prinsgemalens værker i gunstig dialog - rum for rum.

PUBLIKATION

I anledningen af udstillingen PAS DE DEUX ROYAL – et kunstnerisk møde udgiver ARoS en rigt illustreret bog på 220 sider med nye fotos af Regentparret og af deres mange værker.

Syv forfattere kaster lys over Dronningens og Prinsgemalens kunstneriske produktion og placerer i samme åndedrag Regentparret i et større kulturhistorisk perspektiv. Bogen, der kan erhverves på dansk, engelsk og fransk, er til salg i ARoS Shoppen for DDK 299,-

PAS DE DEUX ROYAL – et kunstnerisk møde er støttet af: 

Pas de deux Royal - sponsorer


H.K.H. Prinsgemal Henrik, Torso II , 1970-2007

H.K.H. Prinsgemal Henrik, Torso II , 1970-2007

H.K.H. Dronning Margrethe, Slotsallén Fredensborg, 1997

H.M. Dronning Margrethe, Slotsallén Fredensborg, 1971

©ARoS 2017