ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Annika von Hausswolff - It All Ends with a New Beginning

26. april – 11. august 2013, ARoS Vestgalleriet

Stiften 5stjerner Århus Siftstidende 

Hausswolffs fotografier er knivskarpe, sanselige og yderst foruroligende. De afspejler en psykologisk virkelighed domineret af fremmedgørelse, frygt og drømme. Vi genkender det, vi ser – både fra os selv, fra hjemmet og naturen – men alligevel er tingene ikke, som de plejer. Vi fornemmer en latent uhygge, at noget uventet eller frygteligt snart vil ske, eller måske allerede er sket.

Til foråret åbner ARoS dørene for den hidtil største museumsudstilling med værker af den svenske kunstner Annika von Hausswolff. Udstillingen bærer titlen ANNIKA VON HAUSSWOLFF – IT ALL ENDS WITH A NEW BEGINNING og vil blive iscenesat i tæt samarbejde med kunstneren. Sammen med værker fra 1990’erne og frem til i dag vises også et helt nyt og stedspecifikt værk skabt specielt til udstillingen.

Velkendt og fremmed
Foran Hausswolffs motiver af nedrullede persienner, tomme stuer med faretruende objekter, børn med motorsave og nøgne kroppe i skoven møder vi en verden, som på én gang synes velkendt og fremmed. Vi træder ind i en parallelverden, hvor tingene bliver nærværende og menneskene fraværende.

Nyt, konceptuelt og filmisk
Siden 1990’erne har Hausswolff markeret sig som en af Skandinaviens mest betydningsfulde kunstnere. Hun arbejder generelt konceptuelt, feministisk og analytisk med det fotografiske medie og tilhører kredsen af unge kunstfotografer, der anskuer og anvender fotografiet på en ny og ofte filmisk måde.

Udstillingskatalog
Til udstillingen udgives et gennemillustreret katalog på dansk og engelsk. Kataloget ledsages af nye artikler om Hausswolffs fotografiske værker samt en litterær tekst af forfatter Sara Stridsberg, vinder af Nordisk Råds Litteraturpris i 2007.

Udstillingen ANNIKA VON HAUSSWOLFF - IT ALL ENDS WITH A NEW BEGINNING kan opleves i perioden fra den 26. april – 11. august 2013 i Vestgalleriet på ARoS.

For børn:
Find morderen 

Har du en detektiv i maven? Er du god til at løse mysterier? Elsker du at undre dig?

På udstillingen It All Ends with a New Beginning af kunstneren Annika von Hausswolff kan du gå på jagt efter morderen.

Folderen finder du i udstillingen eller i ARoS Juniorværkstedet.

Alder: 6-13 år

Udstillingen er blevet til med støtte fra

IASPIS

Kurator:
Museumsinspektør Maria Kappel Blegvad

Social Abstraction, 2010. ©2013 Annika von Hausswolff

Social Abstraction, 2010. ©2013 Annika von Hausswolff

Mom and Dad are Making Out, 1999. ©2013 Annika von Hausswolff

Mom and Dad are Making Out, 1999. ©2013 Annika von Hausswolff

Stilleben med arm, 2002. ©2013 Annika von Hausswolff

Stilleben med arm, 2002. ©2013 Annika von Hausswolff

©ARoS 2017