ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II
Tony Matelli - A HUMAN ECHO

31. august - 30. december 2012

ARoS Matelli App giver dig adgang til unikke kunstoplevelser på ARoS Aarhus Kunstmuseum i forbindelse med særudstillingen Tony Matelli - et menneske ECHO.

Til efteråret 2012 præsenterer ARoS en stor særudstilling med den amerikanske kunstner Tony Matelli.

Besøg New York-kunstneren Tony Matelli

I et ofte hyperrealistisk formsprog skildrer Matelli de mere foruroligende sider af mennesket og samfundet. Hans skulpturer balancerer på grænsen mellem uhygge og humor: i flere af værkerne vender han uskyld til absurditet, som når dyr eller mennesket maltrakteres af diverse våben og redskaber. Dette ses bl.a. i værket Fucked, der siden 2006 har været en udfordrende og meget omdiskuteret del af ARoS’ permanente samling. Ligesom det opleves i en række tidlige værker af aber i menneskelige situationer.


"Behind the scene" interview  af I DO ART Agency.

Med udstillingen ønsker ARoS at præsentere museets gæster for en kunstner, der med sine værker nyfortolker den amerikanske, realistiske skulpturtradition. Dette gør han ved at kaste et på en og samme tid foruroligende og humoristisk blik på den samtid, han lever i.  Dette kan man også se i ARoS’ nyerhvervelse Yesterday, der som et monument over kedsommeligheden forestiller et overdimensioneret korthus bygget af spillekort, øldåser, pizzarester og cigaretskodder. Skulpturen er støbt i bronze, og det skaber en humoristisk modsætning mellem motivet og materialet.

Ved at kaste et samlet blik på Tony Matellis produktion, ser man, hvorledes han gennem de sidste ti år har bevæget sig væk fra en afbildning af mennesket til i stedet blot at fastholde tegn på den menneskelige eksistens.
Udstillingen vil omfatte såvel eksisterende som nye værker skabt specielt til ARoS.

Tony Matelli (f. 1971) bor og arbejder i New York.

Udstillingen er støttet af:

Tony Matelli, Old Enemy, New Victim, 2007

Tony Matelli, Old Enemy. New Victim, 2007

Tony Matelli, Double Meat Head, 2008

Tony Matelli, Double Meat Head, 2008

Tony Matelli, Fucked (Couple), 2005

Tony Matelli, Fucked (Couple), 2005

qr_matelliapp

Scan koden og download app (iPhone og iPad) til udstillingen

©ARoS 2017