ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Edvard Munch - Angst/Anxiety

6hjerter - Politiken
6stjerner - Jyllands-Posten
6stjerner - Berlingske
6stjerner - Børsen
6stjerner - Kristeligt Dagblad
6stjerner - Fyens Stiftstidende

6. oktober 2012 - 17. februar 2013

Gennem flere år har ARoS arbejdet på at præsentere en stor og vægtig Edvard Munch-udstilling i Danmark. Det er nu lykkedes.
Efterårets ARoS Classic bærer titlen EDVARD MUNCH - angst/anxiety og vil omfatte en lang række unikke Munch-værker indenfor maleri og grafik, heriblandt internationalt anerkendte hovedværker som malerierne Aften på Karl Johan, Kvinnen i tre stadier, Melankoli og Sjalusi. Det er første gang, at den verdensberømte samling af Munch-værker fra Rasmus Meyers Samling i Bergen, den betydeligste Munch-samlingen ved siden af Munch Museet og Nasjonalmuseet i Oslo, vises samlet uden for Norge. Ud over værkerne fra Rasmus Meyers Samling arbejder ARoS på at supplere med vigtige lån fra andre museer og privatsamlere rundt om i verden.

Udstillingen EDVARD MUNCH - angst/anxiety ønsker at vise, hvorledes begrebet angst har været en drivkraft gennem Edvard Munchs kunst og liv. I en række tematiske og delvist kronologiske rum kan gæsten følge, hvordan angsten livet igennem har ligget latent i den norske kunstners mange skildringer af det moderne, fremmedgjorte menneskeliv: angsten for livet, angsten for kærligheden og angsten for døden.

Gennem årene har der været enkelte fantastiske udstillinger med Munchs værker over hele verden; netop nu vises et stort udvalg af hans kunst på Centre Georges Pompidou i Paris. I Aarhus var den seneste udstilling i 1975. Med udstillingen EDVARD MUNCH - angst/anxiety er det ambitionen at gennemføre den hidtil største udstilling af Edvard Munchs kunst i Danmark i 36 år.

I 2013 fejres Edvard Munchs 150 års-dag i Norge og rundt om i verden. ARoS ser det således som naturligt, at vi også fra dansk side bidrager til fejringen af denne nordiske verdenskunstner i månederne op til hans 150-års jubilæum. I 2013 fejres tillige i Danmark 200-året for Søren Kierkegaards fødsel. Gennem udstillingens titel angst/anxiety relateres Munch til Kierkegaard og hans værk ”Begrebet Angest”.

Download Edvard Munch biografisk tidslinje (PDF)

Se hvilke værker der er mest populær på Facebook i vores Munch O-meter

Muncho _web

Munch O-metret i stort format på trappen mellem Niveau 5 og 6

"Munch begejstrer" - se indslag fra TV2 Østjylland

Scoop for ARoS - se indslag fra TV2 Østjylland

Edward Munch, Aften på Karl Johan

Edvard Munch, Aften på Karl Johan, 1892. Foto: Werner Zelin

Edvard Munch, Melankoli 1894-96

Edvard Munch, Melankoli 1894-96. Foto: Werner Zelin

Edvard Munch, Kvinden 1894

Edvard Munch, Kvinden i tre stadier 1894. Foto: Werner Zelin

Udstillingen er blevet til med støtte fra:

A P Møller & Hustru

BEMÆRK VENLIGST:

Af sikkerhedsmæssige årsager bedes du som gæst overholde nedenstående

  • Aflever din jakke og taske i garderoben
  • Barnevogne og egne klapvogne må ikke være i udstillingen. Museet har få bæreseler og klapvogne til udlån i Informationen. Disse kan ikke reserveres
  • Der må gerne være kørestole i udstillingen, men der må ikke være tasker eller hænge jakker eller andet på kørestolen


©ARoS 2017