ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Catch12 - Junior Biennale

17. marts - 15. april 2012


I 2010 inviterede ARoS første gang uopdagede, unge talenter mellem 10 og 18 år til at indsende deres egne arbejder til kunst-konkurrencen CATCH. Eventen blev en stor succes, som ARoS gentager i 2012 med CATCH12 – Junior Biennale. CATCH12 er unges chance for at dyrke kunstinteressen sammen med andre unge og få vejledning af professionelle kunstnere. De mest talentfulde unge udvælges af et dommerpanel bestående af professionelle kunstnere, til den endelige udstilling, der vil være at se i ARoS Vestgalleriet.

CATCH12 giver unge en chance for at møde professionelle kunstnere over fire workshops. Workshops’ene afholdes i billedkunst, foto, skulptur og video. De fire udvalgte kunstnere: Iben West (video), Jacob Juel (foto), Andreas Schulenburg (skulptur) og endelig graffitikunstneren Mormor (billedkunst) interagerer med de unge, ser på de unges kunstneriske fremstillinger og giver ideer til det videre arbejde. Der falder måske også lidt kunstnerviden og et par kunstnerfif af undervejs. Udvælgelsen af værkerne til udstillingen sker i to faser og foretages af de fire nævnte kunstnere. I den sidste og afgørende fase møder de unge juryen og får her mulighed for at fortælle om deres passion, deres refleksioner og særlige kunstinteresse.

ARoS oplevede ved sidste biennale i 2010 det fantastiske, at de unges bevidsthed omkring egne fremstillinger voksede gennem formuleringen af tanker og ideer for et forum, der tog dem aldeles alvorligt. Flere end 300 børn og unge fra hele Danmark indsendte dengang og fyldte Vestgalleriet vægge og gulv.

Fotokunstner Jacob Juel Fotokunstner Jacob Juel

©ARoS 2017