ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Fredrik Raddum - Get Lost

Tidligere udstilling på ARoS

2. april - 24. juli 2011

Se aktuelle udstillinger på ARoS 

Stor udstilling på ARoS med den norske kunstner Fredrik Raddum (f. 1973, bor og arbejder i Oslo). Udstillingen var hans første, store visning i Danmark.

Fredrik Raddum arbejder primært med skulpturer og installationer, og hans kunst kan bedst beskrives som fræk, humoristisk og vedrørende. Hans værker indeholder ofte dyr, mennesker og elementer hentet fra den norske natur, der udformet i blanke og glatte materialer ved første øjekast fremstår som naturromantisk pop. Ved nærmere eftersyn oplever man dog, at motiverne har samfundssatirisk bid og lader stof til eftertanke.

FREDRIK RADDUM

Fredrik Raddums materialebrug og formsprog er helt unikt, og med sine umiddelbart uskyldigt udseende værker formår han at gå til eksistentielle og politiske temaer med humor og et skrapt øje for det absurde.

Fredrik Raddums kunst er ikke barnlig, men benytter sig bevidst af et form- og billedsprog knyttet til barndommens univers og en formidling af verden gennem leg. Brugen af humor og karikerede figurer skal dermed ikke ses som udtryk for en apolitisk eller samfundsmæssig uinteresseret kunst, men tværtimod som et ønske om at lade tegneseriens og legetøjets univers skildre den virkelighed, der på godt og ondt omgiver det moderne menneske. 

OM UDSTILLINGEN GET LOST

På udstillingen Get Lost inviteredes publikum indenfor i Fredrik Raddums lokkende og skæve univers og præsenteredes for en lang række større og mindre skulpturer, hvoraf nogle var skabt særligt til udstillingen på ARoS. Udstillingen var iscenesat som en totalinstallation, hvor Raddums værker lod fantasien få frit rum, og hvor velkendte symboler, figurer og referencer mødtes i nye konstellationer, der satte et smil på læben og gav stof til eftertanke.

KATALOG MED FREDRIK RADDUM

I forbindelse med udstillingen blev der udgivet et stort gennemillustreret katalog på dansk/engelsk indeholdende tekster om Fredrik Raddums kunstneriske produktion.

Kataloget kan stadig købes i ARoS Shoppen.

Fredrik Raddum,
I Will Save The World 2005

I will save the world, 2005, foto: Fredrik Raddum, Courtesy Galleri Brandstrup.

VIDEO 

Fredrik Raddum,
Scandinavian Apparition 2010 Fredrik Raddum,
Dog with horns 2005
Fredrik Raddum: Scandinavian Apparition, 2010,
foto Fredrik Raddum, Courtesy Galleri Brandstrup
Fredrik Raddum: Dog with horns, 2005,
foto: Fredrik Raddum, privateje

 

Udstilling og katalog blev sponsoreret af:
 
Vilhelm Kiers Fond

 Galleri Brandstrup

 Martin Asbæk Galleri

 

©ARoS 2017