ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Trine Søndergaard og Nicolai Howalt: How to Hunt

Tidligere udstilling

04. december 2010 - 06. marts 2011

VESTGALLERIET

Udstillingen How to Hunt præsenterer en række fotografier over temaet ’jagt’ fortolket af samtidskunstnerne Trine Søndergaard og Nicolai Howalt.

Siden 2004 har kunstnerparret deltaget i efterårets fugle- og vildtjagter og tolket det urgamle ritual igennem fotografiet. Men det vi ser på billederne er ikke en direkte gengivelse af jægerne og det danske landskab. Hvert enkelt billede i serien består af flere fotografier taget over tid, og fra det samme punkt, som kunstnerne digitalt har sat sammen til ét billede. Studerer man billederne nøje, kan man derfor finde både dyr og mennesker gentaget i det samme billede.

Søndergaard og Howalt leger således med vores opfattelse af tid og virkelighed. De gør op med vores traditionelle opfattelse af fotografiet karakteriseret ved ét splitsekund ved at udvide øjeblikket gennem den digitale bearbejdning.

Med referencer til det romantiske landskabsmaleri tematiserer Søndergaard og Howalt forholdet mellem dyr, menneske og natur. Som kunsthistoriens sidste knopskydning i en mere end tusinde år lang tolkning af jagtsceneriet skaber de en flydende grænse mellem dokumentarisme og kunstfotografi, virkelighed og fiktion.

Trine Søndergaard (f. 1972) og Nicolai Howalt (f. 1970) er begge uddannet fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Deres samarbejde begyndte i 1999. I fællesskab har de udført en række udstillinger, fotografiske serier og kunstbøger. Sideløbende med deres fælles projekter arbejder de som individuelle kunstnere. De er begge repræsenteret hos Martin Asbæk Gallery i København og Bruce Silverstein Gallery i New York. Deres fotografiske værker har både været udstillet herhjemme og i udlandet, og de er begge repræsenteret i en række offentlige kunstsamlinger verden over.

Læs mere om udstillingen How to Hunt i det tilhørende katalog med en introducerende tekst af den britiske kunsthistoriker prof. Liz Wells (116 sider, illustreret. Udgivet af Gyldendal og Hatje Cantz).  

Trine Søndergaard og Nicolai Howalt: Kromanns Remise II, 2005

Trine Søndergaard og Nicolai Howalt: Kromanns Remise II, 2005

Trine Søndergaard og Nicolai Howalt, Tyskervejs Såten, 2005.  Trine Søndergaard og Nicolai Howalt, Tyskervejs Såten, 2005.


©ARoS 2017